Postat de Dan Ionescu la 06 Nov, 2019 in categoria Generale

Rezultatele cercetărilor privind alimentația populatiei globale în 2028 relevă un meniu care va conține cu siguranță mai puțină carne și lactate. Urmatorii 10 ani de studii promit că alimentația va fi bazată pe caracteristicile genetice ale individului și că studierea genomului fiecăruia va conduce la o maximă personalizare a programului alimentar. Astfel, se va incheia era dietelor bazate pe recomandări generale și se va întelege faptul ca alimentele care hrănesc și energizează un individ, produc oboseală cronică sau balonare altuia. ”Așadar, prin analizarea ADN-ului vom […]

Postat de Dan Ionescu la 31 Oct, 2019 in categoria Generale

Dacă ar fi să găsim o mâncare perfectă, ouăle ar fi un concurent serios la primul loc. Acestea sunt ușor de găsit și gătit, sunt ieftine și pline de proteine. Totuși, sunt un aliment controversat din cauza nivelului mare de colesterol, potrivit BBC. Ouăle au numeroase beneficii cum ar fi faptul că atunci când sunt adăugate unei salate, cresc conținutul de Vitamina E dar acestea sunt și foarte controversate din cauza nivelului ridicat de colesterol. Un gălbenuș de ou conține 185 de miligrame de colesterol […]

Postat de Dan Ionescu la 16 Oct, 2019 in categoria Generale

Ce este distincția Michelin? Termenul “Michelin Star” este o emblemă a calității serviciilor și mai ales a preparatelor dintr-un restaurant. În jurul lumii, restaurantele se mândresc cu statutul pe care stelele Michelin îl aduc. Partea amuzantă este că aceste stele sunt date de o companie renumită în primul rând pentru vânzarea de anvelope și cauciucuri pentru mașini. Stelele Michelin sunt de la 1 la 3. Doar 23 de restaurante din lume au primit recunoaşterea supremă, şi anume trei stele Michelin. Există restaurante Michelin în Praga […]

Postat de Dan Ionescu la 10 Oct, 2019 in categoria Generale

Avem sau nu o gastronomie românească?! Fie că vorbim de tabăra celor care contestă orice preparat culinar tradițional spunând că este un import sau o copie nereușită de la alte națiuni, fie de cei care cred că avem o bucătărie tradițională românească, dar nu o cunoaștem și nu o promovăm suficient de bine, discuția rămâne aprinsă. Am selectat pentru dumneavoastră câteva pasaje care ni s-au părut cele mai constructive în această direcție. ”Din perspectiva miilor de mese mîncate de mine, personal, prin prisma faptului că […]

Postat de Dan Ionescu la 01 Oct, 2019 in categoria Generale

Consumul de carne roșie este benefic sau crește riscul de boli cardiovasculare sau cancer? Experții nu s-au pus niciodată de acord și oferă diverse răspunsuri în această direcție. Luni însă, lucrurile au fost și mai agitate după ce o echipă de cercetători independenți din șapte țări “sfătuiește adulții să continue consumul actual de carne roșie”, respectiv în medie trei – patru porții pe săptămână. Același consemn pentru carnea procesată, potrivit recomandărilor publicate luni în revista Annals of Internal Medicine, publicată de American College of Physicians. […]

Postat de Bianca la 18 Aug, 2017 in categoria Generale

Deși ne apropiem cu pași rapizi de toamnă, încă ne bucurăm de legume și fructe delicioase. Atât de mult încât facem adevărate provizii în frigider și nu numai. Cum sfârșesc toate aceste bunătăți? De cele mai multe ori se stafidesc, își pierd properietățile și ajung în coșul de gunoi. Cum ar fi să afli, totuși, că există o cale de salvare? Aici facem referire la excluderea pungilor de plastic. Da, știm că le folosești adesea pentru că îți sunt la îndemână, iar când vine vorba […]

Postat de Bianca la 01 Aug, 2017 in categoria Generale

Când vrem să intensificăm gustul ori să experimentăm o nouă savoare, condimentele ne stau la dispoziție. Și pe bună dreptate, căci avem de unde alege. Când mirodenii, când plante aromate, după gustul fiecăruia. E bine de știut că cele două tipuri de condimente sunt diferite. Mirodeniile provin din plante care cresc în regiuni tropicale și au o aromă picantă. Aici ne referim la piper, curcuma, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și multe altele. Iar pe de altă parte, avem plantele aromate bine-cunoscute de români: pătrunjel, busuioc, mentă, […]