Postat de Dan Ionescu la 16 Oct, 2019 in categoria Generale

Ce este distincția Michelin? Termenul “Michelin Star” este o emblemă a calității serviciilor și mai ales a preparatelor dintr-un restaurant. În jurul lumii, restaurantele se mândresc cu statutul pe care stelele Michelin îl aduc. Partea amuzantă este că aceste stele sunt date de o companie renumită în primul rând pentru vânzarea de anvelope și cauciucuri pentru mașini. Stelele Michelin sunt de la 1 la 3. Doar 23 de restaurante din lume au primit recunoaşterea supremă, şi anume trei stele Michelin. Există restaurante Michelin în Praga […]

Postat de Dan Ionescu la 10 Oct, 2019 in categoria Generale

Avem sau nu o gastronomie românească?! Fie că vorbim de tabăra celor care contestă orice preparat culinar tradițional spunând că este un import sau o copie nereușită de la alte națiuni, fie de cei care cred că avem o bucătărie tradițională românească, dar nu o cunoaștem și nu o promovăm suficient de bine, discuția rămâne aprinsă. Am selectat pentru dumneavoastră câteva pasaje care ni s-au părut cele mai constructive în această direcție. ”Din perspectiva miilor de mese mîncate de mine, personal, prin prisma faptului că […]

Postat de Dan Ionescu la 01 Oct, 2019 in categoria Generale

Consumul de carne roșie este benefic sau crește riscul de boli cardiovasculare sau cancer? Experții nu s-au pus niciodată de acord și oferă diverse răspunsuri în această direcție. Luni însă, lucrurile au fost și mai agitate după ce o echipă de cercetători independenți din șapte țări “sfătuiește adulții să continue consumul actual de carne roșie”, respectiv în medie trei – patru porții pe săptămână. Același consemn pentru carnea procesată, potrivit recomandărilor publicate luni în revista Annals of Internal Medicine, publicată de American College of Physicians. […]

Postat de Bianca la 18 Aug, 2017 in categoria Generale

Deși ne apropiem cu pași rapizi de toamnă, încă ne bucurăm de legume și fructe delicioase. Atât de mult încât facem adevărate provizii în frigider și nu numai. Cum sfârșesc toate aceste bunătăți? De cele mai multe ori se stafidesc, își pierd properietățile și ajung în coșul de gunoi. Cum ar fi să afli, totuși, că există o cale de salvare? Aici facem referire la excluderea pungilor de plastic. Da, știm că le folosești adesea pentru că îți sunt la îndemână, iar când vine vorba […]

Postat de Bianca la 01 Aug, 2017 in categoria Generale

Când vrem să intensificăm gustul ori să experimentăm o nouă savoare, condimentele ne stau la dispoziție. Și pe bună dreptate, căci avem de unde alege. Când mirodenii, când plante aromate, după gustul fiecăruia. E bine de știut că cele două tipuri de condimente sunt diferite. Mirodeniile provin din plante care cresc în regiuni tropicale și au o aromă picantă. Aici ne referim la piper, curcuma, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și multe altele. Iar pe de altă parte, avem plantele aromate bine-cunoscute de români: pătrunjel, busuioc, mentă, […]

Postat de Bianca la 13 Jul, 2017 in categoria Generale

E sezonul cald, simțim din plin și căutăm constant metode de răcorire. Când la piscină, când în vârful muntelui ori și mai rapid, pe terasă cu o limonadă în mână. Vara, starea de oboseala fizică și psihică este cauzată de efortul acomodării la cald. Ceea ce înseamnă că dacă vrem să ne simțim cât mai confortabil, trebuie să ținem cont și de alimentație. Să luăm, de exemplu, masa de prânz. Vrei ceva cât mai sățios, dar în același timp ușor, ca să te păstrezi activ […]

Postat de Bianca la 30 Jun, 2017 in categoria Generale

Zilele toride sunt aici, așa că salatele devin cea mai bună opțiune pentru prânz și nu numai. Ușoare, pline de savoare și cu multe vitamine, îți dau energie și te ajută să-ți menții silueta fără prea mult efort. Și cum sănătatea are nevoie de diversitate, salatele noastre cu imaginație s-au conformat. Dacă adori pâinea prăjită și pieptul de pui, doar gândește-te ce bine s-ar combina cu salată verde, roșii și măsline. Ai ghicit? E vorba de salata Caesar. Iar dacă tot am menționat carnea de […]