Postat de Bianca la 16 Jun, 2017 in categoria Generale

Botaniștii au cercetat și au ajuns la o definiție clară: fructele sunt acele părți ale unei plante care se dezvoltă dintr-o floare și care produc semințe, iar legumele sunt celelalte părți ale unei plante: tulpina, frunzele sau rădăcinile. Asadar, descoperă lista fructelor pe care le consumi adesea și de care știai că sunt legume: Vinetele: au semințe, textură cărnoasă și da, sunt fructe. Ardeii: delicioși în salate și potriviți în orez, sunt fructe în toată regula. Roșiile: au toate caracteristicile unor fructe, au un conținut […]

Postat de Bianca la 29 May, 2017 in categoria Generale

Tocmai ai mâncat sățios de prânz și simți că nu mai poți strecura nici o firimitură. Până când afli că mai e și desert. Brusc, se face loc pentru o porție zdravănă de papanași. Cum de se întâmplă una ca asta? Potrivit unei școli de gândire, totul se reduce la o sensibilitate senzorială specifică. De fapt, nu te simțeai atât de plin, ci doar aveai simțurile plictisite. Cu cât mai mânânci mai mult din același fel, cu atât devin mai puțin atrăgătoare alimentele. Te vei […]

Postat de Bianca la 18 May, 2017 in categoria Generale

Pregătirea cărnii e o adevărată artă, iar tipul de lemn folosit oferă aromă preparatelor. Dacă aveți gusturi rafinate, ar trebuie să alegeți lemnul potrivit pentru friptură, la fel cum ați selecta un vin. Efectul? Cu cât e mai aromată mâncarea, cu atât mai intens trebuie să miroasă lemnul. Și pentru că exista atâtea tipuri de lemne cu arome deosebite, le vom lua pe rând și vom oferi detalii pentru fiecare în parte.   Salcâmul – este întotdeauna de esență tare, nu are rășini care să […]

Postat de Bianca la 28 Apr, 2017 in categoria Generale

Se apropie 1 mai, se simt aromele cărnii fripte pe grătar! Dar ce stă în spatele grătarului? Știință pură ori doar un set grozav de skill-uri? Dacă și tu ți-ai pus aceste întrebări, vei gusta din plin următoarele rânduri. Specialiștii au experimentat de-a lungul timpului și au ajuns la 5 trucuri ingenioase și funcționale. Unele cu privire la grătar, iar altele cu privire la carnea folosită. Și ca să nu te mai ținem pe jar, ți le enumerăm cu poftă! Curățarea grătarului – pentru rezultate […]

Postat de Bianca la 25 Apr, 2017 in categoria Generale

Când e vorba de grătar, trebuie să știm din start că rezultatele suculente nu se cunosc după aromele care cuceresc aerul. Să obții friptura fragedă, care ți se oferă la restaurant, e mult mai complex decât pare. Scurt și clar, grătarul e mai mult decât flacără și carne. Carnea e de preferat să fie marinată, apoi adusă la temperatura camerei și nu pregătită imediat ce a fost scoasă din frigider. Și pentru că marinarea se pregătește după gustul fiecăruia, poți opta pentru un lichid de […]

Postat de Bianca la 03 Apr, 2017 in categoria Generale

Paștele se apropie, iar în curând ne vom ocupa de înroșirea ouălor. Te-ai întrebat vreodată pe care să le alegi? Pe cele albe sau pe cele maro? Există vreo diferență? Ei bine, culoarea cojii este singura diferență dintre cele două tipuri de ouă. Dacă o găină cu pene maro și una cu pene albe au fost crescute în aceleași condiții, ouăle lor vor avea aceeași calitate și aceeași valoare nutritivă, ba chiar și același gust. Dacă ai observat că ouăle maro au coaja mai tare […]

Postat de Bianca la 21 Mar, 2017 in categoria Generale

Preparate variate, ușoare sau complicate, toate își găsesc locul în bucătărie. Fie că sunt gătite din nevoie ori din pasiune, rezultatele notabile se cer și vin de fiecare dată la pachet cu eficiența. Și cum eficiența se învață, următoarele trucuri vor fi ușoare și pe gustul tău. Garantăm! Păstrează aspectul legumelor și după fierbere. E Post, e primăvară, iar legumele sunt pe masa noastră mai mult ca oricând. Fie că le fierbi, le frigi sau le prăjești, trece-le prin apă rece ca gheața, imediat după […]