3 lucruri pe care NU trebuie să le faci cu tocătorul de lemn
Folosim tocătorul de lemn în fiecare zi, dar oare o facem corect? Haideți să vedem ce nu ar trebui să facem cu el și cât de importantă este această piesă din bucătărie.
1. Legumele și carnea nu se taie pe același tocător.
Legumele se pot contamina cu bacterii de la carne și invers. E posibil ca unele din ingrediente să nu le tratați termic și riscați să vă îmbolnăviți dacă au fost contaminate. Tocătoare de culori sau dimensiuni diferite vă vor fi de ajutor în acest sens.
2. Tocătorul de lemn nu se spală în mașina de spălat vase.
În mașina de spălat vase, tocătorul de lemn este expus prea mult la umezeală și tempertauri înalte, ce îl vor deteriora în timp. El trebuie spălat manual, cu detergent de vase, iar tocătorul pe care a fost tăiată carnea, va fi spălat cu o soluție de oțet cu apă, ca să fiți extra-siguri că scăpați de microbii răi.
3.Tocătoarele de lemn nu se păstrează toată viața.
Cu siguranță nu trebuie să le lăsăm moștenire. Sunt niște obiecte care se uzează în timp, și cu cât sunt mai uzate și mai crestate de cuțit cu atât mai mult vor fi posibile gazde pentru bacterii, fungi și alte animale microscopice indezirabile în bucătărie. De aceea, chiar dacă ne atașăm de ele, trebuie să le și schimbăm din când în când, cu altele noi.
Dar, dacă vreți să nu aveți bătăi de cap în legătură cu tocătorul, Fooda vă așteaptă cu meniul „Lipsă de griji”.
Comentarii - Niciun comentariu