5 greșeli pe care nu trebuie să le facem atunci când încingem grătarele

Postat de Fooda la 05 May, 2016 in Generale

grill

Oricine poate să facă grătar, dar este bine să învățăm mai degrabă din greșelile altora decât din propria experiență.

1. Nu aprindeți niciodată focul cu combustibili lichizi ca și benzina sau petrolul. Vă puteți arde urât sau în cel mai bun caz veți avea o mâncare cu gust și miros rău, iar fumul toxic pe care il vor produce  se va simți de la distanță. Există în comerț diverse pastile sau dispoyitive speciale pentru aprinderea cărbunilor. Folosiți-le cu încredere, pentru că ele sunt special concepute să aibă ardere completă, fără reziduuri care să ajungă în mâncare.

2. O altă greșeală foarte des întâlnită este aprinderea grătarului înainte să pregătim ingredientele. Riscăm astfel ca jarul să se stingă până când carnea se decongelează sau până o marinăm sau o feliem.

3. Nu folosiți ustensile improvizate sau de proastă calitate. Un clește pentru grătar, o furculiță cu coadă lungă sau o mânușă specială face diferența dintre distracție și o vizită la camera de gardă.

4. Dungile apetisante specifice grătarului nu trebuie să fie lăsate de mizeria arsă de pe grătar. Gustul mânncării va fi rău și chiar nesănătos, iar mâncarea se va lipi de grătar. Curățați cu încredere grătarul înainte să îl folosiți.

5. Nu gătiți direct pe flacără. Mâncarea se va arde la exterior și nu se va găti suficient în interior.  Cărbunii sunt perfecți pentru gătit doar atunci când sunt acoperiți de o cenușă gri, iar in interior sunt incandescenți. Chiar și așa, puteți sa îi aranjați doar într-o parte a grătarului, iar în cealaltă veți avea astfel căldură indirectă unde veți putea găti bucăți mai sensibile de carne sau legume.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu