5 metode bio pentru colorarea ouălor de Paște

Postat de Fooda la 28 Apr, 2016 in Generale

easter eggs

Dacă nu ați încercat niciodată să colorați ouă prin metodele clasice, adică fără chimicale, poate este momentul să încercati. Este foarte usor, și ingredientele sunt usor de procurat, daca cumva nu le aveți pe toate în gospodărie.

Ouă vopsite cu coji de ceapă

Punem într-o oală cu apă cojile de la 3-4 cepe mari. Adăugăm și ouăle și le fierbem proximativ 15 minute.

Pentru pentru o nuanță mai puternica și mai închisă, folosiți  coji de ceapă roșie.

Ouă vopsite cu sfeclă roșie 

Sfecla se curăță si se taie bucati mici.  Se pune la fiert (1 sfeclă la jumătate de litru de apă). Cu cât soluția obținută va fi mai concentrată, cu atât pigmentul va fi mai puternic.  Se fierbe 20 de minute, apoi se adaugă ouăle  cel puțin 8 minute. Le puteți fiebe mai mult, până obțineți culoarea dorită.

Ouă vopsite cu afine sau  sau mure

Afinele și murele au si ele un pigment foarte puternic. Se poate obține la fel ca și din sfeclă, un suc concentrat, fierbând afinele sau murele cu puțină apă.  Ouăle se  fierb minim 8 minute în soluția obținută.

Ouă vopsite cu turmeric

Într-un litru de apă se pun aproximativ 10 lingurițe de turmeric. Se fierbe amestecul împreună cu ouăle, aproximativ 20 de minute, apoi se lasă să se răcească în apă.

Ouă vopsite cu frunze de urzică sau spanac

Se fierb ouale impreună cu cât de multe frunze încap în oaală, pentru aproximativ 30 de minute. Este bine să folosiți ouă de culoare deschisă.

Pentru strălucire, în toate cazurile, se ung ouăle cu puțin ulei.

Paște fericit!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu