5 secrete pentru murături reușite

Postat de Fooda la 22 Sep, 2016 in Generale

Puneți murături și chiar dacă folosiți de fiecare dată aceeași rețetă, se întâmplă ca acestea să nu iasă, să mucegăiască sau să se înmoaie? Iată câteva secrete care vă vor scoate din încurcătură:

1. Folosiți doar sare neiodată.  Este o sare grunjoasă, dar se găsește în comerț, la saci de 2-3 kg. Se folosește adesea și pentru dezghețarea drumurilor, iarna, dar este proprie consumului. Iodul din sarea iodată face ca murăturile să se înmoaie, așa că nu vă recomandăm să o folosiți.

2. Spălați foarte bine fructele și legumele  pe care doriți să le murați. Orice substanță străină de pe coaja lor vă poate compromite borcanul întreg.

3. Folosiți doar fructe și legume sănătoase, proaspete și ferme. Cele stricate, fie și doar foarte puțin,  duc cu siguranță la stricarea întregului borcan.

4. Adăugați în murături  1-2 frunze de cireș sau viță de vie. Ele conțin tanin și vor contribui la acrirea unor murături crocante și delicioase. Boabele de muștar ajută la conervarea murăturilor.

5. Tăiați capetele castraveților. În partea  în care a fost inflorescența aceștia conțin o enzimă care va duce la înmuierea lor în timpul acririi.

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu