5 sfaturi sănătoase pentru copii

Postat de Fooda la 29 Sep, 2016 in Generale

meniu-copii-fooda-700x420px

Pentru că se apropie sezonul rece și au început grădinița și școala, copiii au nevoie mai mult decât oricând de obiceiuri alimentare sănătoase, pentru a face față unui stil de viață mult mai activ și cu mai multe provocări. Iată câteva dintre sfaturile specialiștilor:

1. Copiii trebuie să ia micul dejun în fiecare zi

Este cea mai importantă masă a zilei, care le dă energie pentru întreaga zi. Chiar dacă e vorba doar de o banană sau o tartină, micul dejun nu trebuie să lipsească.

2. Alegeți gustări sănătoase.

O portocală sau un morcov sunt mult mai potrivite decât niște biscuiți sau covrigei.

3. Atenție la hidratare.

Copiii trebuie să bea suficientă apă, în fiecare zi. Sucurile dulci nu sunt o opțiune sănătoasă.

4. Stați împreună cu familia la masă.

Pentru a încuraja copiii să mănânce sănătos, trebuie să le dăm un exemplu bun. O ocazie excelentă sunt mesele în familie care nu trebuie să fie înlocuite de mâncatul în grabă, pe drum sau în fața televizorului.

5. Diversificați mesele 

Copiiilor le plac lucrurile noi și cu cât sunt mai mici (copii destul de mari să mănânce diversificat) cu atât acceptă mai ușor gusturi și arome noi. În plus, un meniu variat este mai sănătos și mai puțin plictisitor.

Dacă însă sunteți în pană de idei, Fooda vă vine în ajutor cu meniuri apetisante și special gătite cu grijă pentru copii. În plus, meniurile conțin și o surpriza plăcută pentru cel mic.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu