7 lucruri extraordinare despre ouă, pe care trebuie sa le știi

Postat de Fooda la 21 Jul, 2016 in Generale

egg_191425

Ouăle sunt alimente complexe, bogate în proteine  și nutrienți care ne mențin în formă și ne oferă energie pentru întreaga zi, mai ales dacă le consumăm la micul dejun.  Iată câteva lucruri extraordinare despre ouă, pe care sigur nu le știați:

1. Ce indică culoarea cojii- albă sau maro

Culoarea cojii unui ou nu indică calitatea lui ci mai degrabă soiul găinilor care l-a făcut. Găinile cu pene albe tind să facă ouă albe, pe când cele cu pene închise la culoare vor face ouă maro.

2. Ce semnificație are nuanța gălbenușului

Ați observat desigur că unele ouă au culoarea gălbenușului galben deschis, iar altele bat înspre galben închis. În acest caz, responsabilă este dieta găinii. Dacă gălbenușul este galben închis , probabil că găinile au mâncat vegetale, pe când un galben  mediu indică faptul că găinile au fost hrănite cu porumb.

salata seminte site 700x420px

Una din cele mai bune întrebuințări ale oului este în salata însămânțată de la Fooda

3.  Cât colesterol conțin ouăle

Se pare că ouăle conțin mult colesterol dar nu vă faceți griji.  Studiile arată că un consum moderat nu are nici un efect asupra sănătății noastre.

4. Ouăle sunt foarte nutritive.

Ouăle conțin o cantitate concentrată de proteine și grăsimi saturate, dar prin comparație, mai puține calorii decât dacă le-am consuma din alte surse. De asemenea conțin și antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului și amânarea efectelor îmbătrânirii.

5. De ce nu ies pui din toate ouăle?

Unii cred că din ouă nu ies pui, doar pentru că le păstrăm la frigider. În realitate  ouăle  pe care le cumpărăm din supermarket nu sunt fertilizate de către un cocoș  și chiar dacă le-am păstra în incubator, tot nu ar face pui.

009_fd_3888x2592_all-free-download

6. Ouăle bat recorduri

Cel mai mare ou făcut de o găină a fost înregistrat în cartea recordurilor în 2010 și a măsurat 23 de cm în diametru. Biata găină!

7. Câte ouă face o găină

O găină normală, face în medie, într-un an între 300  și 325 de ouă. Pentru a produce un singur ou, îi ia găinii, între 24 și 48 de ore.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu