7 motive pentru care trebuie să mănânci dovleac în acestă toamnă

Postat de Fooda la 06 Oct, 2016 in Generale

halloween_pumpkin_decoration_192430

Octombrie e luna dovleacului. Îl punem în plăcinte, în supe cremă și îl sculptăm fioros de Halloween. Dar iată câteva motive întemeiate pentru care, spun specialiștii, chiar e bine sa îl mănânci:

1. Dovleacul  are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Nu trebuie să ne ungem cu el pe la încheieturi, însă. Trebuie doar să-l mâncăm.

2. Dovlecii conțin multă vitamina A, ceea ce înseamnă că ne îmbunătățesc vederea și ne apără de cataractă.

3. Să nu mai vorbim de conținutul ridicat de vitamina C, care știm cu toții că ne întărește imunitatea! Pe lângă asta, vitamina C menține elasticitatea și culoarea frumoasă a pielii.

4. Dovleacul este o sursă grozavă de fibre. Desigur, știm cu toții că fibrele ne ajută să avem o digestie sănătoasă.

5. Culoarea minunată a dovleacului e dată de conținutul mare de  caroten, care previne îmbătrânirea prematură a pielii și bolile cardiovasculare.

6. Nu în ultimul rând, semințele de dovleac sunt foarte sănătoase pentru că conțin uleiuri care reglează colesterolul și proteine care ajută la buna funcționare a creierului.

7. Magneziul este și el acasă în dovleac și este indicat pentru sănătatea dinților și a oaselor. Potasiul și zincul îl acompaniază și îl completează pentru o nutriție completă.

Nu uitați de meniurile delicioase pe care le pregătește  Fooda și în această toamnă, pentru voi! La o petrecere de Halloween e nevoie de mai mult decât de un dovleac.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu