Care sunt cele mai bune fructe ale verii și ce fac ele pentru sănătatea ta

Postat de Fooda la 23 Jun, 2016 in Generale

forest_fruit_186059

Voi ce mâncați vara aceasta sănătos? Cu toții știm că fructele sunt foarte bune pentru o dietă echilibrată, dar oare le mănânci pe acelea care sunt cele mai bune pentru tine?

Fiecare fruct conține anumite vitamine și minerale care ajută sau îmbunătățesc anumite aspecte ale sănătății tale. Am selectat în cele ce urmează câteva din cele mai bune fructe și câteva din beneficiile lor. Citiți în continuare și veți afla care sunt acelea care nu trebuie să vă lipsească din frigider în acestă vară.

CĂPȘUNILE

Acest mic fruct este o sursă excelentă de vitamina C, potasiu, fibre și antioxidanți. 200 de grame de căpșuni pe zi îți va ajuta sistemul imunitar, îți va coborî colesterolul și îți va regla tensiunea arterială. Vitamina C este benefică și pentru vedere prevenind cataracta, păstrează elasticitatea pielii și previne ridurile.

strawberries_red_fruit

 

MURELE

Murele conțin și ele multă vitamina C, dar și vitamina K și antioxidanți. Pe lângă un ajutor considerabil pe care aceste proprietăți le aduc sistemului imunitar, ele previn cancerul și reduc riscul bolilor de inimă. Ochii, pielea și oasele au și ele de câștigat în acestă ecuație. O cană de mure pe zi este doza recomandată iar cantitatea de fibre conținută va menține un sistem digestiv sănătos.

PEPENELE GALBEN

Pepenele galben este cunoscut pentru conținutul caloric scăzut. El conține vitamina A, B si beta-caroten. Reducerea stresului este unul din beneficiile sale, pentru că este bogat în potasiu. El reglează ritmul cardiac care ajută la oxigenarea creierului și  ne face să ne simțim relaxați și odihniți. Deja vă e poftă, nu-i așa?

CIREȘELE

Acest super fruct  ne poate îmbunătăți somnul , fiind o sursă bună de melatonină, reduce durerea de încheieturi pentru cei care fac mult sport și previne diabetul . Este cunoscut ca fiind un real ajutor pentru memorie sau un desert perfect atunci când ai probleme cu greutatea. Dacă mănânci o mână de cireșe în fieare zi, cu siguranță vei fi mai sănătos. Păcat că perioada lor e destul de scurtă.

PIERSICILE

Piersicile sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt perfecte pentru vedere și piele, bune și pentru măști de frumusețe…dar tot mai bune sunt de mâncat. Piersicile ajută la eliminarea toxinelor și a kilogramelor în plus pentru ca au foarte puține calorii.

ZMEURA

Zmeura este un alt fruct care explodează de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Bună în diete, previne cancerul și ajută la menținerea acuității vizuale . O poți congela vara și consuma tot titmpul anului. Nu-i așa că e o idee minunată?

E  bine să avem grijă de sillueta noastră dar asta nu înseamnă că nu putem din când în când să savurăm câte un papanaș din acesta delicios îndopat cu brânză de vaci și dulceață,  de la Fooda

Papanasi 700x420px

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu