Câteva lucruri amuzante despre ridichi

Postat de Fooda la 17 Mar, 2016 in Generale

Ridichile în vise

Să vezi o grădină de ridichi in vis, înseamnă că vei avea o afacere prosperă și prieteni buni. Să visezi că mănânci o ridiche înseamnă că sentimentele îți vor fi rănite iar dacă visezi că plantezi ridichi, înseamnă că ți se vor împlini dorințele.

Ridichile sunt foarte rapide

Cultura de ridichi este una din cele mai rapide, de la însămânțare și până la cultivarea ridichei, nu trec decât 25 de zile. De aceea ridichile sunt primele care apar pe tarabe, primăvara.

Ridichile pot vindeca

Știați că ridichile pot chiar vindeca unele afecțiuni? Ele sunt recomandate pentru digestie și pentru tratarea sughițului, dar doar în cantități mici.

Din ridichi se poate face ulei

Chiar asa. În Egiptul Antic, înainte de a fi introdus uleiul de masline, semințele de ridichi erau o importantă sursă de ulei. Unele varietăți sunt folosite și azi pentru producerea uleiului dar nu pentru consum uman, din cauza gustului foarte puternic ci folosit ca bio-combustibil.

Gustul ridichilor depinde de vreme

Dacă vremea în care sunt cultivate este prea toridă și uscată, ridichile vor fi iuți, iar dacă vremea este rece și umedă, ridichile vor fi dulci și zemoase.

Ridichi cu greutate

Unele varietăți de ridichi pot atinge aproape un metru lungime și o greutate de aproximativ 45 de kg. Desigur,nu le veți găsi în supermarket.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu