Cateva lucruri pe care nu le stiai despre țelina

Postat de Fooda la 03 Mar, 2016 in Generale

Toate părțile din țelină se pot mânca. Tijele, frunzele și rădăcina, toate se pot mânca, crude sau gătite.Dacă nu vă place în mâncare, o puteți încerca într-un Bloody Marry.

 Țelina a fost inițial folosită doar ca medicament. Până în secolul XVI, țelina era considerată leac pentru dureri de dinți, anxietate, insomnie, artrită și multe altele.

Țelina era considerata afrodisiac. Știu ca știați ceva despre asta, dar adevărul e puțin surprinzător. În Roma Antică, țelina era considerată afrodisiac. Știința moderna a demonstrat că într-adevăr țelina conține o substanță chimică care se găsește și în transpirația bărbaților. Această substanță are rol de a atrage sexul opus.

Țelina are doar 16 calorii/100 g.. Dacă mănânci țelină crudă este foarte sănătos. O poți compara cu mersul la sală, pentru că vei consuma mai multe calorii mestecând-o decât vei acumula din leguma în sine. Eu zic că sună foarte bine, mai ales că e plina de vitamine și minerale.

Țelina combate stresul. Da, ați auzit bine. Daca ești stresat, mănâci puțină țelină și iți trece. Asta se întamplă pentru că ea conține magneziu și niște uleiuri esențiale care ajută sistemul nervos să rămână pe linia de plutire.

Pilafovic (POZA)

Țelina ajută digestia. După atâtea calități sunt sigur că v-ati așteptat și la asta. Pentru că are un conținut mare de apă și fibre insolubile, țelina ușureaza tranzitul intestinal și digestia. Deci, nici prea multa nu e bine să consumi, pentru că un tranzit intestinal prea rapid ar fi foarte neplăcut.

Țelina are grijă de sănătatea ochilor. Tijele de țelină conțin foarte multă vitamina A. și un grup de nutrienți care îmbunătățesc vederea și reduc problemele legate de vârstă ale ochilor.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu