Câteva sfaturi pentru paste perfecte

Postat de Diana Soare la 15 Feb, 2016 in Generale
cum se gatesc pastele

cum se gatesc pastele

Diferența dintre niște spaghete bune și unele aproape necomestibile stă în primul rând în felul în care sunt gătite. Sigur că și calitatea lor contează. Așadar, dacă folosiți paste de bună calitate și urmați pașii de mai jos, ar trebui să le gătiți perfect.

1. Puneți apa la fiert într-o oală suficient de mare. Folosți o cantitate suficentă de apă. Cantitatea ideală este un litru pentru 100 de grame de paste uscate.
2. Adăugați sare în apă.
3. Adăugați pastele doar atunci când apa fierbe, iar apoi amestecați pentru ca acestea să nu se lipească între ele.
4. Respectați timpii de fierbere de pe ambalaj. Astfel veți obține paste “al dente”. Fiecare sortiment de paste va avea alt timp de gatit, în funcție de marcă dimensiune și formă.
5. Gustați pastele cu 2 minute înainte să fie gata, pentru siguranță. Dacă vreți să mai gătiți pastele și împreună cu un sos, acum le puteți strecura de apă și transfera în sos, unde se vor fierbe în continuare.
6. Strecurați pastele imediat ce ati terminat timpul de fierbere. Dacă le lăsați în apă se vor fierbe în continuare și vor deveni mult prea moi.

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu