Ce gătim sănătos în luna septembrie
În prima lună de toamnă trebuie să gătim cât mai sănătos, pentru că ne pregătim pentru sezonul rece. E o lună bogată în legume și fructe sănătoase și pline de vitamine și trebuie să le exploatăm la maxim.
Este momentul în care ne putem umple cămara cu diverse conserve delicioase: zacuscă de vinete, magiun sau compoturi. Încă e foarte plăcut să gătim în aer liber, iar pe grătare putem așeza și legume precum ardeii, gogoșarii, roșiile verzi, dovleceii și vinetele.
Salatele trebuie să fie și ele la ordinea zilei, iar în ele trebuie să integrăm toate delicatesele de sezon. În orice salată cu brănzeturi se pot adăuga de exemplu pere sau struguri. În alte salate de crudități se pot strecura mere sau prune. Combinațiile sunt infinite, trebuie doar să vă folosiți imaginația!
Nici alunele și nucile nu sunt de neglijat. Ele ne vor aduce un important aport de minerale și uleiuri sănătoase, iar pe lângă asta sunt și ingredibil de gustoase.
Poftă bună de toamnă!
Comentarii - Niciun comentariu