Ce mâncăm când este foarte cald

Postat de Fooda la 25 Jun, 2015 in Generale

La fel ca în fiecare vară, vor urma cu siguranță zile caniculare în care nu avem chef de nimic. Nu vom avea chef nici să mâncăm, dar să ne apucăm de gătit! În aceste zile ar fi perfect să putem trăi doar cu înghețată, dar nu ar fi tocmai sănătos!

Apa, chiar dacă nu este un aliment în sine, este foarte importantă atunci când e caniculă și este cea mai bună pentru hidratare, neputând fi înlocuită cu suc sau bere. De aceea, pe lângă mâncare, în zilele cu temperaturi ridicate, apa trebuie consumată constant.

Poftă de mâncare nu vom avea, din cauza căldurii, dar putem încerca să consumăm fructe și legume, de preferat în stare crudă, supe și ciorbe de legume și salate cu frunze verzi- salată verde, spanac, frunze de măcriș, frunze de pătrunjel, mărar etc. Toate acestea sunt ușoare și au un conținut ridicat de apă care vor ajuta la hidratare. De asemenea ne vor asigura necesarul de vitamine și energie pentru a trece cu bine astfel de zile.

 Salata Caesar

Desigur, nu trebuie să uităm de proteine. Un mic grătar de piept de pui sau de curcan va fi tocmai perfect într-o seara caldă de vară, alături de o salata delicioasă sau un sos rece de iaurt cu usturoi!

 Piept de curcan cu salsa

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu