Ce mâncăm când sunt temperaturi ridicate?

Postat de Bianca la 13 Jul, 2017 in Generale

E sezonul cald, simțim din plin și căutăm constant metode de răcorire. Când la piscină, când în vârful muntelui ori și mai rapid, pe terasă cu o limonadă în mână.

Vara, starea de oboseala fizică și psihică este cauzată de efortul acomodării la cald. Ceea ce înseamnă că dacă vrem să ne simțim cât mai confortabil, trebuie să ținem cont și de alimentație. Să luăm, de exemplu, masa de prânz. Vrei ceva cât mai sățios, dar în același timp ușor, ca să te păstrezi activ până la finalul zilei. Care e secretul? Echilibrul caloriilor obținute din alimentele de origine animală și cele de origine vegetală. Cel mai recomandat este să consumăm salate verzi, cu ceapă verde și cu multă zeamă de lămâie. Și după caz, cu ceva piept de pui, semințe sau brânză de vacă.

Da, o salată delicioasă te poate scoate din încurcătură atunci când ești fără idei, dar cu o poftă care întrece orice imaginație. Încearcă să mixezi mai multe grupe de alimente și să acorzi atenție la proporții, iar în final bucură-te de savoare, vitamine, enzime, fibre și antioxidanți.

De asemenea, nu uita să-ți comanzi din timp salata preferată și să faci mișcare!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu