Ce mâncăm în post
Postul Crăciunului este lung și ideile de mâncăruri fără carne, lapte și ouă sunt parcă, foarte puține. Chiar, dacă ținem post, este important să mâncăm echilibrat ca să nu ne îmbolnăvim, așa că este bine să consumăm foarte multe fructe și legume, dar și proteine și carbohidrați care să ne țină pe linia de plutire. Nu uitați că decembrie este o lună foarte stresantă, în care avem nevoie de energie.
Putem să mâncăm în fiecare zi câte o salată mare de crudități, în diferite combinații. Ea poate să conțină, fructe (mere, pere, avocado, etc), rădăcinoase rase (țelină, morcov), dar poate să conțină și ciuperci puțin trase la tigaie, sau fasole boabe fiartă. Chiar dacă sunt de origine vegetală, proteinele din ciuperci sau fasole ne sunt necesare. Dacă mai adăugați și un amestec de semințe, totul va fi delicios.
Mâncarea de post poate fi gătită și la cuptor. Cum sună niște cartofi copți cu usturoi și ulei de masline? Sau sfeclă roșie coaptă cu puțin cimbru sau rozmarin? Delicios!
Iar la desert, nu uitați că unele sortimente de ciocolată și multe alte dulciuri nu conțin ingrediente de origine animală, dar nu exagerați. O salată de fructe sau un compot, sunt mult mai sănătoase.
Pofta bună!
Comentarii - Niciun comentariu