Ce nu știai despre mâncarea de post

Postat de Fooda la 17 Nov, 2016 in Generale

De câteva zile a început Postul Crăciunului și sunt foarte mulți cei care îl respectă. Noroc că internetul e plin de rețete delicioase de post, ba mai mult, mâncarea de post poate fi comandată chiar și online. De exemplu niște Sarmale fără păcate ar putea să vă vină în ajutor atunci când sunteți grăbiți sau nu mai știți ce să mâncați.  De fapt, Fooda are pentru voi un întreg meniu pregătit exact pentru post și pe care îl puteți vedea aici.

slider-de-post1

Iată încă câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre mâncarea de post:

1. Călugării ortodocși greci consideră fructele de mare ca fiind alimente de post.

2. Postul nu s-a inventat odata cu creștinismul, ci este o practică religioasă care a apărut mult mai devreme, ca o formă de reflectare, de introspecție și penitență în fața zeităților.

3. Nu există absolut nicio dovadă științifică ca postul detoxifiază sau curăță organismul. Totuși, dacă am inversa și am scoate fibrele din alimentație, sistemul nostru digestiv nu ar mai funcționa corect.

4. Mâncarea de post nu poate ține locul unei diete echilibrate, de aceea nu se recomandă postul pe perioade nedeterminate. Corpul uman are nevoie și de minerale, proteine și alți nutrienți de care este privat în timpul postului.

5. În realitate, foarte mulți oameni se îngrașă în timpul postului, din cauza aportului foarte mare de carbohidrați.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu