Ce sa mănânci ca să ai energie

Postat de Fooda la 11 Jun, 2015 in Generale

Cateodată cafeaua nu este suficientă, iar atunci când ne simțim obosiți fără un motiv anume este clar că alimentația noastră lasă de dorit, iar vara este timpul perfect să ne refacem forțele.

Nu săriți peste micul dejun ci încercați să îl îmbogățiți, pe lângă iaurt și fructe, cu semințe, alune, nuci și cereale integrale. Acestea sunt o sursă excelentă de energie.

 salata seminte site 700x420px

Este foarte important să consumăm alimente bogate în fier, cum este spanacul. Il puteți consuma gătit în mâncare sau, cel mai bine, crud în salate.

 salata-spanac-cu-rodie-700x420

Încercați să însoțiți întotdeuna preparate din carne cu salate de crudități cât mai variate.

  salata pui site 700x420px

Și cel mai important, încercați să înlocuiți gustările foarte procesate cum sunt produsele de patiserie, chipsurile și snacksurile cu gustări naturale- alune, nuci, fructe, stikc-suri din legume proaspete. Iar sucurile și băuturile carbogazoase, trebuie neapărat înlocuite cu fructe care se vor consuma integral.

 

Poftă bună și multă energie!

Comentarii - Un Comentariu

  1. Raiizza says:

    atat de simplu? dar trece aroma prin coaja? am pus odata cotrafii in cuptor , langa tava de friptura si i-am scos uscati. Sunt o catastrofa in bucatarie . sau sunt prea comoda. Mereu am admirat pasiunea si daruirea bucatarilor , si mai mult , a bunicilor si a mamelor care ani la randul au hranit cate o casa plina de copii din bucatele produse in propriile gospodarii. Multa munca , multa daruire ! Cred ca trebuie sa ai mult spirit de sacrificiu pentru a gati zilnic , ani la rand , pentru cei ai casei. Toata admiratia mea!

Lasă un comentariu