Cioc, cioc în două culori

Postat de Bianca la 03 Apr, 2017 in Generale

Paștele se apropie, iar în curând ne vom ocupa de înroșirea ouălor. Te-ai întrebat vreodată pe care să le alegi? Pe cele albe sau pe cele maro? Există vreo diferență? Ei bine, culoarea cojii este singura diferență dintre cele două tipuri de ouă. Dacă o găină cu pene maro și una cu pene albe au fost crescute în aceleași condiții, ouăle lor vor avea aceeași calitate și aceeași valoare nutritivă, ba chiar și același gust.

Dacă ai observat că ouăle maro au coaja mai tare decât cele albe, înseamnă că duritatea cojii este în strânsă legătură cu vârsta găinii. Dacă găina este tânără, coaja va fi tare, iar dacă este bătrână, coaja ouălor pe care le depune va fi mai subțire.

La supermarket vei observa adesea și o diferență de preț între cele două tipuri de ouă. Aici, trebuie să luăm în calcul mărimea găinii. Cele cu pene albe sunt mai mici decât cele cu pene maro, ceea ce înseamnă că întreținerea lor este mai puțin costisitoare și se va reflecta în preț, chiar dacă un ou alb nu este mai mic sau mai puțin calitativ decât un ou maro.

Iar ca să dezbatem un mit urban, îți spunem că ouăle maro nu sunt superioare ouălor albe. Totul se rezumă, în final, la factorul nutrițional. Contează enorm felul în care a fost crescută și hrănită găina.

Și ca să ne întoarcem la frumusețea Paștelui și a ouălor vopsite, îți dăm un pont. Alege ouăle maronii și vopsește-le roşii, astfel încât să ai o culoare mai intensă și mergi pe cele albe ca să obții cu ușurință culori vibrante.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu