Comfort food- Șapte feluri de mâncare care te fac să te simți ca la mama acasă

Postat de Fooda la 24 Nov, 2016 in Generale

Sarmale înfofolite-n foi de varză (plus mămăligă 150g)

  1. Sarmale înfofolite în foi de varză + mămăligă. Dacă ești la birou, te simți singur și deadline-urile te presează, niște sărmăluțe delicioase sunt exact ceea ce ai nevoie. În plus, colegii vor fi gata să te ajute cu orice dacă îi lași să guste, așa că poate fi o situație win-win.

 

Curcan legat cu tăieţei de casă şi înecat în supă

2. Curcan legat cu tăieţei de casă şi înecat în supă.  Dacă ai o zi nasoală, ți-e frig sau ai răcit, remediul cel mai bun e o supă delicioasă de curcan cu tăiței gustoși exact așa cum îi făcea și mama. Promitem că vei uita de toate necazurile.

Mămăliguţă cu unt şi brânză de vaci,alintată cu smântână cremoasă

3. Mămăliguţă cu unt şi brânză de vaci, alintată cu smântână cremoasă. Dacă ești obosit și n-ai chef de nimic, o mămăliguță cu brânză și smântână te poate pune pe picioare imediat…sau te poate ajuta să adormi repede! Oricare ar fi alegerea, este una extrem de ușor de făcut.

Şniţel de pui echipat în pesmet auriu
4. Şniţel de pui echipat în pesmet auriu. Da știu, o să zici că dăunează la dietă, dar dacă te gândești că mama ta va fi fericită că mănânci bine și ai parte de suficiente proteine, parcă ți-e și dor să-i încerci crusta crocantă puțin!
Dovlecică pane cu sos de usturoi
5. Dovlecică pane cu sos de usturoi. Asta e o mâncare pe care n-ai face-o niciodată în propria bucătărie…pentru că durează mult, după aceea miroase totul 3 zile a prăjeală… dar recunoaște că ți-e dor să înfuleci o farfurie plină…gătită de altcineva dacă se poate!
Papanaşi îndopaţi cu brânză de vaci şi dulceaţă (2 buc.)
6. Papanaşi îndopaţi cu brânză de vaci şi dulceaţă. Recunoaște că poza de mai sus te-a pus pe gânduri. Un film bun, o companie plăcută și seara perfectă e gata! Papanașii s-au inventat doar pentru ca tu să te simți perfect!

Dulceaţă de afine la clătită (2 buc.)

7. Dulceaţă de afine la clătită. Pentru că cele mai bune clătite au muuultă dulceață de afine în interior, cu gust de copilărie la țară! Îți aduci aminte?

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu