Cum preparăm acasă cea mai delicioasă ciocolată caldă?

Postat de Fooda la 12 Jan, 2016 in Generale

ciocolata calda1

Uitați de ciocolata caldă la plic, care are același gust exasperant de dulce, și în zilele geroase de iarnă încălziți-vă sorbind dintr-o cană de ciocolată fierbinte, cremoasă și delicioasă, pregatită acasă chiar de voi. Partea cea mai bună este că puteți să-i dați ce aromă vreți voi.

Ingrediente pentru 2 căni:
• 4-6 lingurițe de cacao de bună calitate
• zahăr după gust (4-5 lingurițe)
• 1 ½ cană de lapte
• 1 plic de zahăr vanilat
• ½ cană smântână pentru gătit
• frișcă și praf de scorțișoară pentru ornat

Amestecați cacao și zahărul cu laptele într-o oală mică, pe foc.
Încălziți și amestecați până când se omogenizează. Adăugați smântâna și lasați să dea în clocot.
Dacă vreți să-i schimbați aroma, puteți să adăugați puțină esență de mentă sau esență de rom, chiar după ce o luați de pe foc.

Turnați ciocolata în căni, ornați cu frișcă și presărați puțină scorțișoară. Serviți cât este fierbinte!

Pofta bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu