Cum preparăm acasă cea mai delicioasă ciocolată caldă?
Uitați de ciocolata caldă la plic, care are același gust exasperant de dulce, și în zilele geroase de iarnă încălziți-vă sorbind dintr-o cană de ciocolată fierbinte, cremoasă și delicioasă, pregatită acasă chiar de voi. Partea cea mai bună este că puteți să-i dați ce aromă vreți voi.
Ingrediente pentru 2 căni:
• 4-6 lingurițe de cacao de bună calitate
• zahăr după gust (4-5 lingurițe)
• 1 ½ cană de lapte
• 1 plic de zahăr vanilat
• ½ cană smântână pentru gătit
• frișcă și praf de scorțișoară pentru ornat
Amestecați cacao și zahărul cu laptele într-o oală mică, pe foc.
Încălziți și amestecați până când se omogenizează. Adăugați smântâna și lasați să dea în clocot.
Dacă vreți să-i schimbați aroma, puteți să adăugați puțină esență de mentă sau esență de rom, chiar după ce o luați de pe foc.
Turnați ciocolata în căni, ornați cu frișcă și presărați puțină scorțișoară. Serviți cât este fierbinte!
Pofta bună!
Comentarii - Niciun comentariu