Cum să mâncăm sănătos de Crăciun?

Postat de Fooda la 16 Dec, 2014 in Generale

Atunci când masa este plină cu tot felul de bunătăți și când oriunde am întoarce privirea dăm peste fripturi, prăjituri cu cremă si mâncăruri tradiționale este greu să te mai gândești la sănătate.

 

Dar, cu puțină atenție, ne putem bucura de acestă perioadă îmbelșugată cu ajutorul unor trucuri foarte simple. Ele sunt importante, mai ales dacă ați ținut post și brusc sunteți asaltați de o mulțime de gusturi și arome.

 

Chiar dacă vă plac fripturile grase de porc care înoată în sosuri aromate, nu uitați să le asortați întotdeauna cu câte o salată de crudități. Aceasta vă aduce un aport binevenit de minerale și vitamine și vă va mai tăia din pofta de mâncare.

 

În ceea ce privește dulciurile, alegeti-le pe acelea care conțin fructe proaspete, sau chiar înlocuiți-le cu câte o portocală, de câte ori se poate, că doar e sezonul lor. Portocalele miros a Crăciun!

 

Încercați să nu mâncați mult, nu mai mult decât puteți. E mai simplu să gustați câte puțin din toate, decât să mâncați până când nu vă mai puteți mișca dintr-un singur fel.

 

Vă dorim sărbători îmbelșugate și multă sănătate!

 

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu