Cum se gătește carnea de miel- reguli importante pentru o friptură perfectă

Postat de Fooda la 22 Apr, 2016 in Generale

lamb

Dacă nu vă place, cumva, carnea de miel înseamnă că nu ați mâncat-o până acum gătită corect. Carnea de oaie sau miel poate avea un miros specific, dar care poate fi eliminat dacă urmați câteva reguli simple.

În primul rând carnea trebuie spălată bine. Apoi trebuie obligatoriu să o marinăm, pentru a fi gustoasă și fragedă.

O marinadă delicioasă putem prepara dintr-un pahar de vin alb, câtiva căței de usturoi, 2-3 crenguțe de cimbru, piper, 1-2 frunze de dafin și 2-3 linguri de ulei de măsline. Avem grijă ca marinada să ajungă peste toată carnea, pe care o vom păstra astfel în frigider pentru minim 4-5 ore, dar, de preferat, până a doua zi.

Pentru ca friptura să fie moale și suculentă, vom pune carnea într-o tavă fără marinada ramasă. Adaugăm din nou un pahar de vin alb, usturoi, 1-2 cepe tăiate bucăți mari, 3-4 morcovi tăiați la fel, sare și piper, cimbru uscat. Tăiem și câteva felii subțiri de lămâie, pe care le așezăm deasupra. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau un capac potrivit.

Dăm totul la cuptor la foc mic -150 grade Celsius, pentru aproximativ 2 ore (în funcție de mărimea bucăților de carne) sau până când carnea devine foarte moale. Înainte cu 10 minute de a scoate carnea din cuptor, îndepărtăm folia și lăsăm friptura să se rumenească.

Servim friptura cu cartofi noi și ceapă verde!

Pofta bună și Sărbători fericite!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu