Fresh pentru mai mult timp

Postat de Bianca la 18 Aug, 2017 in Generale

Deși ne apropiem cu pași rapizi de toamnă, încă ne bucurăm de legume și fructe delicioase. Atât de mult încât facem adevărate provizii în frigider și nu numai. Cum sfârșesc toate aceste bunătăți? De cele mai multe ori se stafidesc, își pierd properietățile și ajung în coșul de gunoi.

Cum ar fi să afli, totuși, că există o cale de salvare? Aici facem referire la excluderea pungilor de plastic. Da, știm că le folosești adesea pentru că îți sunt la îndemână, iar când vine vorba de cumpărături, le folosești constant. Un prim pas ar fi să renunți la ele și să mergi la piață cu una dintr-un material mai prietenos, cum ar fi hârtia sau cea obținută din materiale reciclate.

Următorul pas vizează frigiderul. E important să știi ce își are locul înăuntru și ce nu. De exemplu, fructele de pădure se păstrează extrem de bine la temperaturi scăzute, în timp ce usturioul și ceapa, nu. Dacă îți plac piersicile și avocado-ul, lasă-le să se coacă la temperatura camerei, apoi păstrează-le în frigider. Când vine vorba de portocale, acestea pot fi stocate în cămară sau chiar în frigider, doar că vor dura mai mult la o temperatură rece.

Al treilea pas face referire la coacerea fructelor și legumelor. Cele care se coc produc o substanță chimică numită etilenă, ceea ce înseamnă că un măr prea copt va influența alte legume și fructe, iar acestea se vor coace mai repede. Totodată, prea multă etilenă poate duce la o pierdere de clorofilă, ceea ce face ca verdele să devine galben sau maro.

Merele, avocado, bananele, vinetele, roșiile și piersicile dau multă etilenă și sunt, de asemenea, destul de sensibile la aceasta, așa că cel mai bine le păstrați separat. Pe de altă parte, ardeii, fructele de pădure, ananasul, citricele și varza kale sunt dornice să se asocieze cu alte fructe sau legume. Și pentru că ponturile sunt întotdeauna apreciate, îți spunem că poți utiliza etilena în avantajul tău. Ai un avocado mai puțin copt și vrei să accelerezi procesul de coacere? Pune-l într-o pungă cu un măr sau o banană, iar apoi depozitează-l în cămară pentru o zi. Rezultatul va fi instant!

Dacă ți-au fost de folos sfaturile noastre, pune-le în practică și bucură-te în continuare de vară!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu