Postat de Fooda la 16 Dec, 2014 in categoria Generale

Nu terminăm bine masa îmbelșugată de Crăciun că trebuie să ne și apucăm de cea de Anul Nou. Pentru că nu ne-am menajat zielele acestea în ceea ce privește mâncatul, se cade ca masa de Revelion să fie mai cumpătată. Nu de alta, dar trebuie să avem multă energie să petrecem! Aia nu înseamnă că nu putem să punem în meniu bunătăți. Aperitivele trebuie să fie nelipsite de Revelion. Dacă faceți o petrecere, puteți să faceți doar un bufet suedez, cu multe salate şi aperitive. […]

Postat de Fooda la 16 Dec, 2014 in categoria Generale

Câteodată mai trebuie să ne și jucăm, mai ales acum, în luna cadourilor. Vă propun să fiți creativi și să faceți câteva ornamente pentru brad din ce aveți prin bucătărie. 1. Pop-corn înșirat pe ață Floricelele de porumb arată ca niște fulgi pufoși de zăpadă așa că îi putem înșira pe o ață, iar apoi să îî folosim pe post de beteală, în brad. Arată extraordinar. 2. Portocale uscate Tăiați felii subțiri de portocale și puneți-le la uscat pe o tavă, pe un șervețel absorbant, […]

Postat de Fooda la 16 Dec, 2014 in categoria Generale
Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

Masa de Crăciun este întotdeuna un prilej de a petrece împreună cu cei dragi și o bună ocazie să le dăruim tot ce avem mai bun. Un meniu complet și delicios pentru persoanele pe care le iubim cel mai mult trebuie să conțină toate bunătățile tradiționale, ținând desigur cont şi de preferințele celor care vor mânca. Aperitivele ar trebui să fie pe placul tuturor, să fie ușoare și variate. Putem servi mezeluri tradiționale, dar neapărat însoțite de salate de legume. O idee bună este salata […]

Postat de Fooda la 16 Dec, 2014 in categoria Generale

Atunci când masa este plină cu tot felul de bunătăți și când oriunde am întoarce privirea dăm peste fripturi, prăjituri cu cremă si mâncăruri tradiționale este greu să te mai gândești la sănătate.   Dar, cu puțină atenție, ne putem bucura de acestă perioadă îmbelșugată cu ajutorul unor trucuri foarte simple. Ele sunt importante, mai ales dacă ați ținut post și brusc sunteți asaltați de o mulțime de gusturi și arome.   Chiar dacă vă plac fripturile grase de porc care înoată în sosuri aromate, […]

Postat de Fooda la 24 Nov, 2014 in categoria Generale
frigarui pui fooda comanda bucuresti

Frigăruile sunt beţe din lemn sau metal, pe care se înşiră o varietate largă de ingrediente, cum ar fi carne, legume sau fructe, în bucăţi mici, pentru a fi gătite în special la grătar. Sunt distractive, te lasă să-ţi foloseşti imaginaţia şi să creezi gusturi şi combinaţii noi de arome. Vă las pe voi să vă gândiţi ce vreţi să înşiraţi pe beţele de frigărui, fie că e carne de pui, de porc, legume, peşte, fructe sau fructe de mare, dar vă voi împărtăşi câteva […]

Postat de Fooda la 21 Nov, 2014 in categoria Generale

Există mii de soiuri de ciuperci comestibile. Cele pe care le găsim în toate magazinele sunt ciuperci de cultură, care se cultivă în mod controlat. Cele mai scumpe şi pe care le găsim mai greu, sunt ciuperci care se dezvoltă numai în mediul lor natural şi trebuie recoltate doar în anumite anotimpuri sau în anumite condiţii de temperatură. Oricum ar fi ele, sunt delicioase şi pot fi gătite în multe feluri, chiar dacă le cumpărăm proaspete, congelate sau în conservă. Sunt foarte multe mâncărurile gătite […]