Postat de Bianca la 13 Jul, 2017 in categoria Generale

E sezonul cald, simțim din plin și căutăm constant metode de răcorire. Când la piscină, când în vârful muntelui ori și mai rapid, pe terasă cu o limonadă în mână. Vara, starea de oboseala fizică și psihică este cauzată de efortul acomodării la cald. Ceea ce înseamnă că dacă vrem să ne simțim cât mai confortabil, trebuie să ținem cont și de alimentație. Să luăm, de exemplu, masa de prânz. Vrei ceva cât mai sățios, dar în același timp ușor, ca să te păstrezi activ […]

Postat de Bianca la 30 Jun, 2017 in categoria Generale

Zilele toride sunt aici, așa că salatele devin cea mai bună opțiune pentru prânz și nu numai. Ușoare, pline de savoare și cu multe vitamine, îți dau energie și te ajută să-ți menții silueta fără prea mult efort. Și cum sănătatea are nevoie de diversitate, salatele noastre cu imaginație s-au conformat. Dacă adori pâinea prăjită și pieptul de pui, doar gândește-te ce bine s-ar combina cu salată verde, roșii și măsline. Ai ghicit? E vorba de salata Caesar. Iar dacă tot am menționat carnea de […]

Postat de Bianca la 16 Jun, 2017 in categoria Generale

Botaniștii au cercetat și au ajuns la o definiție clară: fructele sunt acele părți ale unei plante care se dezvoltă dintr-o floare și care produc semințe, iar legumele sunt celelalte părți ale unei plante: tulpina, frunzele sau rădăcinile. Asadar, descoperă lista fructelor pe care le consumi adesea și de care știai că sunt legume: Vinetele: au semințe, textură cărnoasă și da, sunt fructe. Ardeii: delicioși în salate și potriviți în orez, sunt fructe în toată regula. Roșiile: au toate caracteristicile unor fructe, au un conținut […]

Postat de Bianca la 29 May, 2017 in categoria Generale

Tocmai ai mâncat sățios de prânz și simți că nu mai poți strecura nici o firimitură. Până când afli că mai e și desert. Brusc, se face loc pentru o porție zdravănă de papanași. Cum de se întâmplă una ca asta? Potrivit unei școli de gândire, totul se reduce la o sensibilitate senzorială specifică. De fapt, nu te simțeai atât de plin, ci doar aveai simțurile plictisite. Cu cât mai mânânci mai mult din același fel, cu atât devin mai puțin atrăgătoare alimentele. Te vei […]

Postat de Bianca la 18 May, 2017 in categoria Generale

Pregătirea cărnii e o adevărată artă, iar tipul de lemn folosit oferă aromă preparatelor. Dacă aveți gusturi rafinate, ar trebuie să alegeți lemnul potrivit pentru friptură, la fel cum ați selecta un vin. Efectul? Cu cât e mai aromată mâncarea, cu atât mai intens trebuie să miroasă lemnul. Și pentru că exista atâtea tipuri de lemne cu arome deosebite, le vom lua pe rând și vom oferi detalii pentru fiecare în parte.   Salcâmul – este întotdeauna de esență tare, nu are rășini care să […]

Postat de Bianca la 28 Apr, 2017 in categoria Generale

Se apropie 1 mai, se simt aromele cărnii fripte pe grătar! Dar ce stă în spatele grătarului? Știință pură ori doar un set grozav de skill-uri? Dacă și tu ți-ai pus aceste întrebări, vei gusta din plin următoarele rânduri. Specialiștii au experimentat de-a lungul timpului și au ajuns la 5 trucuri ingenioase și funcționale. Unele cu privire la grătar, iar altele cu privire la carnea folosită. Și ca să nu te mai ținem pe jar, ți le enumerăm cu poftă! Curățarea grătarului – pentru rezultate […]

Postat de Bianca la 25 Apr, 2017 in categoria Generale

Când e vorba de grătar, trebuie să știm din start că rezultatele suculente nu se cunosc după aromele care cuceresc aerul. Să obții friptura fragedă, care ți se oferă la restaurant, e mult mai complex decât pare. Scurt și clar, grătarul e mai mult decât flacără și carne. Carnea e de preferat să fie marinată, apoi adusă la temperatura camerei și nu pregătită imediat ce a fost scoasă din frigider. Și pentru că marinarea se pregătește după gustul fiecăruia, poți opta pentru un lichid de […]