Postat de Fooda la 15 Dec, 2016 in categoria Generale

Ignatul cunoscut ca  ziua în care se taie porcii, este de fapt o sărbătoare creștină, închinată Sfântului Ignatie. Cei mai mulți dintre noi însă, o asociază cu sacrificarea porcilor înainte de Crăciun.

Postat de Fooda la 07 Dec, 2016 in categoria Generale

V-ați întrebat vreodată ce se pune pe masa de Crăciun în alte țări? Suntem siguri că sunteți curioși. Iată câteva exemple:

Postat de Fooda la 01 Dec, 2016 in categoria Generale

Se pare ca fasolea a devenit mâncarea tradițională românească de 1 Decembrie. Deși nu știm care este conotația istorică, știm alte câteva lucruri foarte interesante despre fasole:

Postat de Fooda la 24 Nov, 2016 in categoria Generale

Sarmale înfofolite în foi de varză + mămăligă. Dacă ești la birou, te simți singur și deadline-urile te presează, niște sărmăluțe delicioase sunt exact ceea ce ai nevoie. În plus, colegii vor fi gata să te ajute cu orice dacă îi lași să guste, așa că poate fi o situație win-win.   2. Curcan legat cu tăieţei de casă şi înecat în supă.  Dacă ai o zi nasoală, ți-e frig sau ai răcit, remediul cel mai bun e o supă delicioasă de curcan cu tăiței […]

Postat de Fooda la 17 Nov, 2016 in categoria Generale

De câteva zile a început Postul Crăciunului și sunt foarte mulți cei care îl respectă. Noroc că internetul e plin de rețete delicioase de post, ba mai mult, mâncarea de post poate fi comandată chiar și online. De exemplu niște Sarmale fără păcate ar putea să vă vină în ajutor atunci când sunteți grăbiți sau nu mai știți ce să mâncați.  De fapt, Fooda are pentru voi un întreg meniu pregătit exact pentru post și pe care îl puteți vedea aici. Iată încă câteva lucruri […]

Postat de Fooda la 10 Nov, 2016 in categoria Generale

1. Singurele ființe care simt gustul iute al ardeiului sunt mamiferele. Păsările îl mănâncă fără să simtă nimic, contribuind astfel la larga răspândire a semințelor. 2. Ardeii iuți sunt una din primele plante domesticite de oameni, urme vechi de 6000 de ani ale semințelor acestora găsindu-se în Mexico și Peru. 3. Nu toate părțile ardeiului sunt la fel de iuți. Unii cred că semințele sunt mai iuți, dar în realitate pulpa din jurul acestora îți face limba să ia foc. 4. Iuțeala este în realitate […]

Postat de Fooda la 03 Nov, 2016 in categoria Generale

1. Primul astronaut care a călătorit în spațiu și a orbitat în jurul pământului, americanul John Glenn, a dus cu el piure de mere ambalat în tuburi. După aceea alți astronauți au avut și ei în meniu sos de mere cu șuncă. 2. V-ați întrebat vreodată de ce merele plutesc? Pentru că 25%  din volumul lor este aer! 3. Merele pot varia în mărime de la dimensiunea unei cireșe, până la dimensiunea unui grapefruit. 4. Două treimi din fibre și foarte mulți antioxidanți se găsesc […]