Postat de Fooda la 14 Apr, 2016 in categoria Generale

Legătura dintre ouă și primăvară este mult mai veche decât Sărbătoarea Paștelui și multe din ritualurile străvechi sunt legate de ele. Din India Antică până în Polinezia, din Iran până în Grecia, Estonia sau Finlanda, din America Centrală și până în America de Sud s-au descoperit străvechi mituri legate de nașterea universului dintr-un OU. De aceea, nu este deloc neobișnuit ca în majoritatea culturilor, oul este considerat un simbol al vieții. Cum a fost oul asociat cu Paștele? Desi, ritualul vopsirii ouălor se pierde în […]

Postat de Fooda la 07 Apr, 2016 in categoria Generale

Cel mai greu, în post este să mâncăm sănătos și echilibrat, mai ales când suntem tentați cu tot felul de semipreparate cum sunt pateurile și salamurile vegetale sau maioneza fără ou. Nici să mâncăm covrigi , cartofi sau alte făinoase , pe toată perioada postului , mai ales că acesta de Paște este cel mai lung, nu este o soluție bună, pentru că vă vor lipsi vitaminele și nutrienții atât de necesari unei alimentații sănătoase. Dar, avem multe alternative, iar una dintre ele, și cea […]

Postat de Fooda la 31 Mar, 2016 in categoria Generale

1. Sfecla roșie are o culoare atât de intensă, încât zeama ei poate fi folosită chiar și pentru colorarea temporară a părului. Vă puteți face șuvițe cu nuanțe roșcate, fără să folosiți chimicale. 2. Ciupercile au propriul sistem iminitar. 3. Morcovii consumați în cantități mari, pot face ca pielea unei persoane să devină gălbuie, din cauza conținutului foarte ridicat de caroten.  4. Porumbul face parte din aceeași familie ierbii. Orezul chiar este un soi de iarbă. 5. Cartofii au fost primii care au fost cultivați […]

Postat de Fooda la 24 Mar, 2016 in categoria Generale

Dacă v-ați hotărât să țineți post, specialiștii spun că ați făcut o alegere foarte bună. Conform studiilor, postul este foarte sănătos și binevenit pentru organismul nostru, iar unii chiar afirmă că secretul pentru o viață mai bună, mai sănătoasă și mai lungă este să mâncăm cât mai ușor și cât mai puțin. Cu toate acestea, știm cu toții cât de greu este să ne abținem de la micile plăceri culinare, iar în timpul postului vom observa că ele nu sunt tocmai puține. Dar nu trebuie […]

Postat de Fooda la 17 Mar, 2016 in categoria Generale

Ridichile în vise Să vezi o grădină de ridichi in vis, înseamnă că vei avea o afacere prosperă și prieteni buni. Să visezi că mănânci o ridiche înseamnă că sentimentele îți vor fi rănite iar dacă visezi că plantezi ridichi, înseamnă că ți se vor împlini dorințele. Ridichile sunt foarte rapide Cultura de ridichi este una din cele mai rapide, de la însămânțare și până la cultivarea ridichei, nu trec decât 25 de zile. De aceea ridichile sunt primele care apar pe tarabe, primăvara. Ridichile […]

Postat de Fooda la 08 Mar, 2016 in categoria Generale

Data de 9 martie marcheaza atat inceputul anului agricol cât și o sărbătoare ortodoxă numită Sfinţii 40 de Mucenici. Legenda spune că cei 40 de mucenici care erau soldați creștini români, greci și armeni în vremea împăratului Licinius, au refuzat să se inchine idolilor și au fost pedepsiți. Au fost torturați iar apoi condamnați la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei. Dar, în noaptea în care au fost trimiși la moarte, s-au petrecut minuni: apa lacului s-a încălzit, gheața s-a topit și 40 de cununi […]

Postat de Fooda la 03 Mar, 2016 in categoria Generale

Toate părțile din țelină se pot mânca. Tijele, frunzele și rădăcina, toate se pot mânca, crude sau gătite.Dacă nu vă place în mâncare, o puteți încerca într-un Bloody Marry.  Țelina a fost inițial folosită doar ca medicament. Până în secolul XVI, țelina era considerată leac pentru dureri de dinți, anxietate, insomnie, artrită și multe altele. Țelina era considerata afrodisiac. Știu ca știați ceva despre asta, dar adevărul e puțin surprinzător. În Roma Antică, țelina era considerată afrodisiac. Știința moderna a demonstrat că într-adevăr țelina conține […]