Ghid simplu pentru asocierea vinului în meniul de Crăciun

Postat de Fooda la 22 Dec, 2016 in Generale

Aveți musafiri la masa de Crăciun! Trebuie neapărat să îi impresionați pe lângă meniul excepțional cu niște vinuri bine plasate, la locul și momentul potrivit.

Iată un ghid foarte simplu cu care nu veți da greș:

Dacă aveți somon printre aperitive, atunci potrivit va fi un Chenin Blanc dar un vin spumant alb sec sau demisec va fi perfect.

Dacă pe masă așezați un platou cu brânzeturi, atunci  Cabernet Sauvignon se potrivește la fix.

Dacă aperitivele sunt ceva mai grele, cu cârnăciori, afumături și mini-pateuri, atunci cel mai potrivit este un vin spumant rose demi-sec.

Felurile principale de Crăciun tind să conțină multă carne, în special de porc. Un Bordeaux, Pinot Noir sunt perfecte în acest caz.

Dacă meniul conține însă carne de pasăre recomandarea noastră este Chardonnay.

Pentru desert alegeți vinuri licoroase ca Porto sau Madeira.

Vă dorim Crăciun fericit!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu