Grilling în aer liber- cum să mulțumești toată familia

Postat de Fooda la 19 May, 2016 in Generale

Mititei 700x420px

Când e vorba de ieșit la un grătar, se bucură toată familia, dar știm cu toții cât e de greu să mulțumești pe toată lumea. Copiii s-ar putea să nu se lase impresionați de parfumul micilor, iar doamnele cu siguranță vor ține la dietă. Mai sunt și acei membri ai familiei, veșnic nemulțumiți de gustul mâncării…. nu-i nominalizăm, să nu se supere (începe cu “so” si se termina cu “acrele” :P)

Așa că domnii, care atunci când vine vorba de flăcări și cărbuni trebuie să fie “maeștrii de ceremonii” se vor vedea puși în fața unor provocări greu de dus la capăt.

Cum rezolvăm toate problemele? Încercați o rețetă sigură de grilling, pe care eu o pun în aplicare de fiecare dată.

1. Marinați carnea. Dacă se poate faceți asta cu o zi înainte. Adăugați în marinadă și puțină miere sau sirop de arțar și puțin chili.  Nu exagerați cu mirodeniile puternic aromate. Veți vedea că soacra, nu va mai avea nimic de comentat.

2. Nu uitați de legume. Atât cele pe care le puteți pune pe grătar cât și cele din care veți pregăti salate delicioase și sănătoase Doamnele vor fi încântate. Și nu uitați să le cereți părerea și ajutorul. Sigur, se pricep mai bine la acest capitol.

3. Dacă copiii nu manâncă condimentat, pregătiți câteva bucățele special pentru ei. Pieptul de pui sau aripioarele pot fi delicioase, dar aveți grijă să nu se ardă și să nu le uitați prea mult pe grătar. O idee bună ar fi să le puneți într-o parte a grătarului unde jarul este mai domol. Apoi, copiii vă pot fi de mare ajutor. Vă pot aduce cărbunii, sau ingredientele iar dacă sun destul de mari, îi puteți lăsa să gătească alături de voi. Vor mânca cu mai multă plăcere ceea ce ei înșiși au gătit.

4. Nu uitați de desert.  Chiar și pe grătar, se poate face desert. Mini- tarte sau mere coapte umplute cu crema de vanilie, rondele de ananas sau banane la grătar cu înghețată…și câte și mai câte.

5. Oriunde veți ieși în natură să faceți grătar, faceți curățenie în urma voastră. Este un exemplu minunat pentru cei mici, iar dacă ați dus cu voi sticlele și ambalajele pline până acolo, cu siguranță că le veți putea duce și goale până la un coș de gunoi.

Poftă bună și jar încins!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu