Idei de rețete cu dovleac
Cel mai mult, toamna îmi place momentul în care piețele se umplu de dovleci de toate felurile și culorile. Dulci și parfumați, îi puteți folosi la o mulțime de rețete.
În primul rând, trebuie să faceți neapărat o plăcintă umplută cu mult dovleac. E simplu, trebuie doar un aluat fraged sau de foietaj, umplut cu dovleac ras, pe care în prealabil l-ați călit în puțin ulei cu ceva zahăr. Dacă puneți și puțină scorțișoară sau vanilie, efectul e garantat.
Supa-cremă de dovleac e o altă delicatesă a sezonului. Nu uitați să puneți în ea și o pară fiartă împreună cu dovleacul, smântână, iar la final cateva nuci prăjite! V-am făcut poftă?
Nu în ultimul rând, gândiți-vă să capturați dulceața și parfumul dovlecilor într-o dulceață fiartă încet, cu zahăr după gust, pe care să o puneți în borcane, să vă ajungă până la toamna următoare. E tare bună în clătite sau pe tartine la micul dejun.
Poftă bună de dovleci!
Comentarii - Niciun comentariu