Ingredientele lunii: citricele

Postat de Fooda la 18 Feb, 2016 in Generale

citrice

Portocalele, lămâile, lime, mandarinele, clementinele, sweetie sau pomello sunt citrice care abundă pe piață în luna februarie, iar prețurile lor sunt foarte mici. Acum este momentul să le folosim și în dieta de zi cu zi, pentru că sunt foarte sănătoase, iar vitamina C este întotdeuna binevenită.

Dar, în afara freshurilor de fructe, putem să mai pregătim și alte rețete cu aceste minunate citrice. Le putem folosi în prăjituri. Atât în aluaturi sau creme, cât și pentru a le orna. Feliile de lămâi sau protocale sunt foarte aspectuoase.

Puteți pregăti o delicioasă dulceață chiar din coji de portocale, lime sau lamâi. Trebuie doar să curățați cojile lor de partea albă, și să le puneți la fiert cu zeama de la 1-2 fructe și mult zahar. Veți obține o delicatesă pe care o puteți păstra în cămară tot anul.

Sosurile de citrice sunt si ele delicioase. Puteți să trageți la tigaie în puțin unt fâșii din carne de pasăre, condimentate cu sare și piper, iar apoi să adăugați zeama de la o portocală sau de la 3-4 mandarine. Fierbeți până când sosul se reduce și eventual adăugați și 1 lingură de zahăr. Veți fi încântați de rezultat. O garnitură de cartofi fierți cu lămâie și mărar este perfectă.

Vinul fiert este și el mult mai gustos și aromat dacă îi adăugați câteva felii de portocale, iar ceaiurile, pot deveni extrem de complexe și foarte sănătoase dacă le mixați cu miere și zeama de la citricele voastre preferate!

Vă dorim un anotimp plin de sănătate!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu