Ingredientele sănătoase ale toamnei
Toamna avem parte de cele mai multe legume și fructe sănătoase și pe lângă ele mai putem adăuga și nucile, alunele și alte semințe care sunt și ele foarte importante în alimentația noastră.
Merele, perele și gutuile sunt fructe banale, dar sunt extrem de delicioase în compoturi, dulcețuri și prăjituri. Încercați însă să le adăugați în supe-cremă sau în sosuri și le veți da o cu totul altă savoare.
Nucile, alunele sau semințele sunt și ele foarte gustoase atunci când le ronțăim în fața televizorului, dar ce ați spune dacă le-am adăuga în salate sau deserturi. Sunt foarte sănătoase, conținând uleiuri și minerale foarte importante pentru organismul nostru. De ce nu, le putem adăuga chiar și în cerealele de la micul dejun.
Rădăcinoasele, cum sunt țelina, păstârnacul, pătrunjelul și morcovul sunt mai mult decât ingredinte pentru supe. Combinați-le cu mere și pere, dați-le pe toate pe răzătoarea mare, faceți un dressing ușor cu puțin ulei de măsline extravirgin și lămâie si veți obține niște salate foarte gustoase, sățioase și super-sănătoase.
Vă doresc o toamnă cât mai sănătoasă!
Comentarii - Un Comentariu
Lasă un comentariu
Fenomenal de fain și relativ ușor de făcut, musai sa eencerc mai ales raulosl asortat cu sfecla aia deja eemi face pofta.Era la un moment dat un pahar de vin rosu pe masa, unde a dispărut spre final :))?