Loc pentru desert? Categoric!

Postat de Bianca la 29 May, 2017 in Generale

Tocmai ai mâncat sățios de prânz și simți că nu mai poți strecura nici o firimitură. Până când afli că mai e și desert. Brusc, se face loc pentru o porție zdravănă de papanași. Cum de se întâmplă una ca asta? Potrivit unei școli de gândire, totul se reduce la o sensibilitate senzorială specifică. De fapt, nu te simțeai atât de plin, ci doar aveai simțurile plictisite.

Cu cât mai mânânci mai mult din același fel, cu atât devin mai puțin atrăgătoare alimentele. Te vei simți sătul pentru că al tău creier nu mai e încântat de aromele preparatelor. Dar, când ajung papanașii la masă, dintr-o dată te confrunți cu ceva nou și diferit, așa că ești gata să mănânci din nou.

Un studiu interesant cu suc de portocale a demonstrat rândurile de mai sus și a venit cu o rezolvare. Subiecții au fost provocați să bea cât suc vor și s-a obervat că cei care consumau cu înghițituri mici, au băut mai puțin. Astfel, s-a ajuns la concluzia că înghițiturile mici conduc mai rapid la sațietate.

Deci, data viitoare când mănânci pe săturate, nu te pedepsi și nu sări peste desert. Folosește-te doar de secretul înghițiturilor mici.

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu