Masa de Crăciun în jurul lumii

Postat de Fooda la 07 Dec, 2016 in Generale


V-ați întrebat vreodată ce se pune pe masa de Crăciun în alte țări? Suntem siguri că sunteți curioși. Iată câteva exemple:

Islanda- se servește o friptură din pulpă de miel condimentată numită Yule și un fel de pâine specială, formată din straturi subțiri din aluat care se servește prăjită.

Canada-Aici se fac petreceri „de copt prăjituri“. Fiecare familie are propria rețetă specială, iar la sfârșit împart prăjiturile între ei.

Australia- pentru că este foarte cald în luna Decembrie, Crăciunul se petrece în jurul grătarului.

Danemarca- aici vedeta este o budincă specială de orez, cu migdale, vanilie și frișcă. Vi s-a făcut deja poftă, așa e?

Germania- Weihnachtsstollen este un fel de cozonac cu fructe  uscate și glazură de zahăr, iar tradiția lui pe masa de Crăciun a germanilor datează din secolul al XV-lea.

Irlanda- prăjitura tradițională de Crăciun este un chec însiropat, plin  cu semințe de mac.

Italia- Cu siguranță ați gustat cu toții Panettone și nu trebuie să vă spun cât de gustos și pufos este. El este aici în centrul mesei de Crăciun.

Norvegia- Julekake este o pâine tradițională dulce specială, cu multe stafide, coajă aromată de portocală și cardamom. Ea se servește de Crăciun.

Sper că v-am făcut curioși și cu siguranță aveți de unde să vă inspirați pentru Crăciunul de anul acesta. dacă însă sunteți prea ocupați, Fooda vă sare mereu în ajutor cu un meniu de sărbătoare.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu