Postat de Fooda la 11 Nov, 2015 in categoria Generale

Cel mai mult, toamna îmi place momentul în care piețele se umplu de dovleci de toate felurile și culorile. Dulci și parfumați, îi puteți folosi la o mulțime de rețete.   În primul rând, trebuie să faceți neapărat o plăcintă umplută cu mult dovleac. E simplu, trebuie doar un aluat fraged sau de foietaj, umplut cu dovleac ras, pe care în prealabil l-ați călit în puțin ulei cu ceva zahăr. Dacă puneți și puțină scorțișoară sau vanilie, efectul e garantat.   Supa-cremă de dovleac e […]

Postat de Fooda la 03 Nov, 2015 in categoria Generale
Pui cu vinete gratinate

Din toate bucătăriile se simte parfum de toamnă, dar mai ales dintr-a noastră, pentru că astăzi gătim un delicios pui învelit cu vinete dulci și cremoase. Ingrediente: 100 de grame de piept de pui jumătate de ceapă mică 3-4 felii de vinete o lingură suc de roșii un cățel de usturoi o lingură de vin roșu sare, piper după gust puțin cașcaval frunze proaspete de busuioc și pătrunjel O vânătă se spală bine și se taie rondele care se pun pe grătarul încins, două minute […]

Postat de Fooda la 27 Oct, 2015 in categoria Generale

Unul din motivele pentru care iubim toamna sunt castanele coapte. Dar, acesta nu este singurul mod în care le putem degusta, iar nouă, aici la Fooda.ro ne place să gătim cu imaginație! Nu orice castane sunt comestibile. Acelea care cresc de obicei pe marginea șoselelor sau în parcuri nu se pot consuma. Cele pentru mâncat se găsesc în piețe și supermarketuri și sunt un soi special. Ce mai putem face cu castanele în afară de copt? foarte multe lucruri! Dar înainte de orice trebuie să […]

Postat de Fooda la 20 Oct, 2015 in categoria Generale

Toamna avem parte de cele mai multe legume și fructe sănătoase și pe lângă ele mai putem adăuga și nucile, alunele și alte semințe care sunt și ele foarte importante în alimentația noastră.   Merele, perele și gutuile sunt fructe banale, dar sunt extrem de delicioase în compoturi, dulcețuri și prăjituri. Încercați însă să le adăugați în supe-cremă sau în sosuri și le veți da o cu totul altă savoare.   Nucile, alunele sau semințele sunt și ele foarte gustoase atunci când le ronțăim în […]

Postat de Fooda la 13 Oct, 2015 in categoria Generale

Toamna este sezonul în care ne grăbim să ne umplem cămările cu toate bunătățile, conservate bineînțeles în compoturi, dulcețuri, murături sau alte conserve. Iată câteva reguli importante pe care trebuie să le respectăm dacă dorim ca totul să se păstreze în stare perfectă și să nu ne trezim cu borcane în care conținutul s-a stricat sau s-a mucegăit.   Borcanele în care vom pune conservele trebuie să fie foarte curate, spălate bine și uscate. Ele trebuie spălate cu detergent de vase și clătite bine cu […]

Postat de Fooda la 23 Sep, 2015 in categoria Generale

Șalău șef la hrean Șalăul și hreanul sunt prieteni foarte buni, mai ales când se întâlnesc în această rețetă delicioasă.   Ingrediente pentru două porții: 2 fileuri de șalău (300 g) o linguriță de hrean ras 50 ml smântână lichidă ½ de linguriță de muștar 50 ml supă de legume puțin ulei de măsline puțină sare cartofi fierți puțin rozmarin pătrunjel verde   Fileurile de șalău proaspete se usucă bine cu un șervet de unică folosință, apoi se condimentează cu sare și piper și se […]

Postat de Fooda la 15 Sep, 2015 in categoria Generale

Odată cu începerea școlii încep și problemele pe care ni le facem în legătură cu alimentația sănătoasă a copiilor noștri, într-o perioadă în care tentațiile nesănătoase ne apar în cale la tot pasul. Apoi, ne lovim și de refuzul celor mici de a mânca ce e mai sănătos, pe lângă timpul care ne este mereu împotrivă. Unul din secretele care îi determină pe copii să accepte un fel de mâncare este aspectul vizual plăcut al acesteia. Mâncarea trebuie să fie haioasă și colorată. Desigur, gustul […]


Fatal error: Call to undefined function wp_paginate() in /home/fooda/public_html/blog/wp-content/themes/fooda-blog/index.php on line 50