Postat de Fooda la 10 Nov, 2016 in categoria Generale

1. Singurele ființe care simt gustul iute al ardeiului sunt mamiferele. Păsările îl mănâncă fără să simtă nimic, contribuind astfel la larga răspândire a semințelor. 2. Ardeii iuți sunt una din primele plante domesticite de oameni, urme vechi de 6000 de ani ale semințelor acestora găsindu-se în Mexico și Peru. 3. Nu toate părțile ardeiului sunt la fel de iuți. Unii cred că semințele sunt mai iuți, dar în realitate pulpa din jurul acestora îți face limba să ia foc. 4. Iuțeala este în realitate […]

Postat de Fooda la 03 Nov, 2016 in categoria Generale

1. Primul astronaut care a călătorit în spațiu și a orbitat în jurul pământului, americanul John Glenn, a dus cu el piure de mere ambalat în tuburi. După aceea alți astronauți au avut și ei în meniu sos de mere cu șuncă. 2. V-ați întrebat vreodată de ce merele plutesc? Pentru că 25%  din volumul lor este aer! 3. Merele pot varia în mărime de la dimensiunea unei cireșe, până la dimensiunea unui grapefruit. 4. Două treimi din fibre și foarte mulți antioxidanți se găsesc […]

Postat de Fooda la 27 Oct, 2016 in categoria Generale

Toamna e aici iar vremea e tot mai rece și mai umedă. În jurul nostru toți strănută și tușesc. E destul de greu să te ferești de gripe sau guturai dacă nu ai o imunitate perfectă. Dacă și voi ați avut ghinionul să răciți, iată câteva leacuri băbești sub formă de ceaiuri, cu efecte dovedite. 1. Ceaiul de ghimbir are proprietăți energizante și întărește imunitatea. Într-o cană de  apă fierbinte se taie felii cam 2 cm de ghimbir și se lasă la infuzat, cu capac, […]

Postat de Fooda la 20 Oct, 2016 in categoria Generale

Și gătitul are moda lui care se schimbă tot timpul și trebuie mereu să fim la curent cu ce se „poartă în bucătărie“. Așadar, sezonul rece vine la pachet cu două trenduri importante în materie de gătit, două direcții care însă se completează reciproc, aș spune eu:  gătitul cu ingrediente cât mai sănătoase, în moduri cât mai sănătoase și lupta împotriva risipei alimentelor. În ultimii ani, gătitul cât mai sănătos a fost mereu în prim plan, dar acum se observă un mai mare interes pentru […]

Postat de Fooda la 13 Oct, 2016 in categoria Generale

Vremea se răcește treptat, dar pofta pentru bunătăți crește parcă exponențial. Haideți să vedem care sunt cele mai grozave alimente al căror sezon este toamna. 1. Merele – dulci sau acrișoare, roșii, galbene sau verzi, merele sunt gustoase atât crude cât și în plăcinte, sosuri sau alte feluri de mâncare. Pe lângă o mulțime de vitamine, merele conțin antioxidanți și fibre. 2. Varza de bruxelles- Dacă este gătită bine, este extrem de gustoasă și nu ar trebui ocolită. Ea este o sursă foarte bună de […]

Postat de Fooda la 06 Oct, 2016 in categoria Generale

Octombrie e luna dovleacului. Îl punem în plăcinte, în supe cremă și îl sculptăm fioros de Halloween. Dar iată câteva motive întemeiate pentru care, spun specialiștii, chiar e bine sa îl mănânci: 1. Dovleacul  are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Nu trebuie să ne ungem cu el pe la încheieturi, însă. Trebuie doar să-l mâncăm. 2. Dovlecii conțin multă vitamina A, ceea ce înseamnă că ne îmbunătățesc vederea și ne apără de cataractă. 3. Să nu mai vorbim de conținutul ridicat de vitamina C, care știm […]

Postat de Fooda la 29 Sep, 2016 in categoria Generale

Pentru că se apropie sezonul rece și au început grădinița și școala, copiii au nevoie mai mult decât oricând de obiceiuri alimentare sănătoase, pentru a face față unui stil de viață mult mai activ și cu mai multe provocări. Iată câteva dintre sfaturile specialiștilor: 1. Copiii trebuie să ia micul dejun în fiecare zi Este cea mai importantă masă a zilei, care le dă energie pentru întreaga zi. Chiar dacă e vorba doar de o banană sau o tartină, micul dejun nu trebuie să lipsească. […]