Pandișpan Pufos

Postat de Fooda la 09 Jun, 2015 in Generale

Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul de 28 cm)

  • 10 ouă  (la temperatura camerei)
  • 10 linguri de făină
  • 10 linguri de zahăr
  • puțină sare

Dacă aveți tăvi mai mici sau mai mari, vreți pandișpanul mai subțire sau mai gros, adăugați sau scoateți proporțional din ouă și lingurile de faină și zahăr.

Cât de plină trebuie să fie o lingură? Umpleți o lingură cu vârf cu zahăr. Observați cât e de plină și umpleți la fel și lingura cu făină. Luăm ca etalon lingura cu zahăr, pentru că acesta este granulat, alunecă atunci când este în exces și nu umple lingura prea tare așa cum o poate face faină.

pandispan simplu si pufos2 (3)

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul. Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile spuma tare, cu un vârf de cuțit de sare, adăugând treptat zahărul, câte o lingură, până când se încorporează tot.  Când spuma se ține de tel, este gata. Puteți să folosiți un tel, robotul de bucătărie sau un mixer.

Pasul 2

În continuare lucrăm manual, cu o spatulă. Încorporăm în spumă, treptat câte un gălbenuș de ou, amestecând ușor de jos în sus. Adăugăm făină, câte o lingură, în compoziție, amestecând la fel de ușor de jos în sus, foarte ușor, pentru ca spuma să nu se lase.

Pasul 3

Turnați compoziția obținută într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină și distribuiți-o în mod egal cu ajutorul spatulei. Se poate folosi și hârtie de copt.

Pasul 4
Dați la cuptorul preîncălzit, la foc mic. (180 grade) Este gata când prinde o culoare aurie și se desprinde de pe marginile tăvii. Puteți face și testul scobitorii. Mie nu mi-a luat mai mult de 25 de minute. Dar asta depinde de cuptorul fiecăruia.

Odată sos din cuptor, pandișpanul se poate lasă puțin, suferind un șoc termic, dar dacă opriți cuptorul  deschideți ușa și lăsați pandișpanul înăuntru să se răcorească puțin, îl veți păstra mai pufos. Aveți însă grija să nu îl uscați prea tare.

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu