Pui învelit cu vinete

Postat de Fooda la 03 Nov, 2015 in Generale

Din toate bucătăriile se simte parfum de toamnă, dar mai ales dintr-a noastră, pentru că astăzi gătim un delicios pui învelit cu vinete dulci și cremoase.

Ingrediente:

  • 100 de grame de piept de pui
  • jumătate de ceapă mică
  • 3-4 felii de vinete
  • o lingură suc de roșii
  • un cățel de usturoi
  • o lingură de vin roșu
  • sare, piper după gust
  • puțin cașcaval
  • frunze proaspete de busuioc și pătrunjel

O vânătă se spală bine și se taie rondele care se pun pe grătarul încins, două minute pe fiecare parte. Pieptul de pui tăiat fâșii, împreună cu ceapa tăiată julien se călesc în puțin ulei. La sfârșit se adaugă sucul de roșii împreună cu vinul și usturoiul tăiat mărunt. Se dă în clocot și se amestecă din când în când, timp de câteva minute bune.

Într-un vas ceramic, așezăm un strat de vinete, peste care turnăm compoziția din tigaie.

Deasupra presărăm busuioc și acoperim cu un alt strat de vinete. Peste toate acestea radem cașcaval și presărăm pătrunjel.
Dăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Servim imediat!
Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu