Salată picantă de ridichi marinate

Postat de Fooda la 16 Jun, 2015 in Generale

M-am gândit la această rețetă pentru că este una inedită, iar ridichile sunt vedetele acestui sezon. Ar fi păcat să nu le utilizăm la întreg potențialul lor. Este o rețetă delicioasă, care merge de minune alături de orice preparat cu carne, este proaspătă și foarte ușor de preparat.

 

Pentru marinare, folosiți un borcan de 200 ml.

 

Avem nevoie de:

  • ridichi (câte încap în borcan) *tăiate felii, jumătăți, sferturi sau chiar întregi dacă sunt mici
  • patru linguri de oțet de mere
  • o linguriță boabe de muștar
  • o linguriță boabe de piper negru
  • o linguriță rasă de sare neiodată
  • o lingură de zahăr
  • apă cât încape
  • 2 căței de usturoi

Salata-asortata-de-vara

Spălați bine ridichile și tăiați-le cât doriți de mari. Puneți-le în borcan, iar printre ele puneți și cățeii de usturoi și boabele de muștar și piper. Sfatul meu este să dizolvați zahărul și sarea în puțină apă înainte de a le pune în borcan. Adăugați soluția obținută peste conținutul borcanului, iar apoi completați cu apă. Închideți borcanul și agitați. Puneți borcanul la frigider cel puțin 24 de ore. Serviți ca și salată, împreună cu preparate din carne.

 

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu