Salate sănătoase la început de vară

Postat de Fooda la 21 May, 2015 in Generale

 

Este perioada perfectă pentru salate sănătoase, colorate și delicioase. Vă propun să experimentați atât cu legumele proaspete pe care le aveți la îndemână cât si cu fructe și semințe.

 

Pe timpul primăverii și al verii putem sa ne propunem să avem o masă pe zi doar cu salate. Putem face asta fără să murim de foame, dacă în salatele de crudități mai adaugăm și puțin piept de pui la grătar tăiat cubulețe, câteva crutoane de pâine, poate ceva cuburi de brânză și multe multe semințe de toate felurile.

 

Legumele pe care le puteți folosi la astfel de salate sunt: țelina rasă, morcovul ras, guliile, ridichile, ceapa și usturoiul verde, roșiile, castraveții etc. Mai puteți adăuga frunze proaspete de salată, spanac, patrunjel, mărar. Câteva căpșuni sau cireșe de mai pot cădea și ele prin salate, pentru un plus de savoare, contrast, culoare și prospețime.

Salata insamantata

Preferata mea din acest sezon este Salata cu semințe. Semințele conțin nutrienți și uleiuri esențiale pentru sănătatea noastră și nu vor fi niciodata în plus în alimentație, atâta vreme cât le vom mânca cu măsură. În salate putem presăra semințe cum ar fi: semințele de susan, semințele de in, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, etc.

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu