Șalău șef la hrean
Șalău șef la hrean
Șalăul și hreanul sunt prieteni foarte buni, mai ales când se întâlnesc în această rețetă delicioasă.
Ingrediente pentru două porții:
- 2 fileuri de șalău (300 g)
- o linguriță de hrean ras
- 50 ml smântână lichidă
- ½ de linguriță de muștar
- 50 ml supă de legume
- puțin ulei de măsline
- puțină sare
- cartofi fierți
- puțin rozmarin
- pătrunjel verde
Fileurile de șalău proaspete se usucă bine cu un șervet de unică folosință, apoi se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în puțin ulei. Se adaugă rozmarinul, se lasă câteva secunde să elibereze aromele, iar apoi se stinge cu smântână lichidă. Se adaugă și hreanul și muștarul, apoi se toarnă și supa și se lasă să fiarbă până la omogenizare.
Cartofii fierți se stropesc cu puțin ulei de măsline, iar deasupra lor se presară pătrunjel tocat mărunt.
Șalăul în sos de hrean se servește imediat alături de cartofii natur.
Poftă bună!
Comentarii - Niciun comentariu