Secrete pentru conserve reușite

Postat de Fooda la 13 Oct, 2015 in Generale

Toamna este sezonul în care ne grăbim să ne umplem cămările cu toate bunătățile, conservate bineînțeles în compoturi, dulcețuri, murături sau alte conserve. Iată câteva reguli importante pe care trebuie să le respectăm dacă dorim ca totul să se păstreze în stare perfectă și să nu ne trezim cu borcane în care conținutul s-a stricat sau s-a mucegăit.

 index2

  1. Borcanele în care vom pune conservele trebuie să fie foarte curate, spălate bine și uscate. Ele trebuie spălate cu detergent de vase și clătite bine cu multă apă, apoi lăsate să se usuce, chiar dacă sunt noi.
  2. Capacele borcanelor trebuie să fie la fel de curate și nu trebuie să fie ruginite. De asemenea ele trebuie să fie intacte. Dacă sunt deformate, ele nu se vor închide bine.
  3. Fructele si/sau legumele pe care le vom conserva trebuie să fie foarte sănătoase. Dacă vreunul este stricat sau bolnav, riscăm să contaminăm toată cantitatea.
  4. Este foarte important să respectăm rețetele după care pregătim compoturile, dulcețurile, tocănițele de legume sau murăturile. Ele sunt în așa fel concepute, încât conțin ingrediente care contribuie la conservarea lor, chiar dacă nu conțin conservanți sintetici.
  5. Borcanele cu bunătăți astfel preparate se vor păstra în locuri răcoroase și întunecoase.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu