Top 5 cele mai sănătoase semințe

Postat de Fooda la 15 Sep, 2016 in Generale

Semințele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase pentru că conțin multe fibre, uleiuri sănătoase și vitamina E, zinc, proteine, minerale și alți nutrienți foarte importanți pentru sănătatea noastră.

Iată topul celor mai sănătoase 5 semințe care ar trebui să se găsească în menirile noastre.

1. Semințele de cânepă (nu vă gândiți la cânepa indiană, deși bănuiec că are aceleași calități :p )

Semințele de cânepă sunt un super-aliment care conține o listă întreagă de beneficii nutriționale. Este un ingredient perfect care conține 30 la sută proteine pure și 40 la sută fibre, mai mult decât orice sămânță de pe Pământ.

2. Semințele de floarea soarelui

V-ați întrebat vreodată de ce unii români sunt atât de sănătoși? Pentru că semințele de floarea soarelui sunt și ele foarte sănătoase, ajută la o bună digestie, sunt bogate în acid folic, grăsimi sănătoase și mulți antioxidanți.  Combinația perfectă pentru sănătate curată!

3. Semințele de susan

Semințele de susan sunt bogate în calciu, magneziu, zinc, fibre, fier, vitamina B si fosfor. Structura lor chimică este unică, iar beneficiile consumului lor a fost observat din cele mai vechi timpuri.

4. Semințele de dovleac

Un alt soi care nu lipsește din dieta românilor! Studiile au arătat că pot avea un important rol în prevenirea cancerului, pentru că conține niște antioxidanți speciali. De asemenea semințele de dovleac sunt bogate in Omega 3 și zinc.

5. Semințele de chia

Aceste semințe, din familia mentei, foarte mici, dar foarte importante pentru alimentația sănătoasă sunt pline de fibre, o excelentă sursă de uleiuri, proteine, calciu  și antioxidanți.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu