Top 5 mâncăruri preferate de copii și top 5 mâncăruri pe care copiii le urăsc

Postat de Fooda la 02 Jun, 2016 in Generale

Parinții știu cât de complicat este să hrănesti un copil.  Între mâncarea nesănătoasă și cea sănătoasă este greu de ales atunci când cel mic nu vrea nici să audă de ora mesei.  Dar de data aceasta nu vom face apologia mâncării sănătoase pentru copii. Vom trece doar în revistă mâncărurile pe care ei le iubesc, dar în același timp nu le vom uita nici pe cele care îi fac să urască momentul mesei. Nu uitați că toți am fost copii și chiar dacă atunci uram anumite feluri de mâncare, gusturile ni s-au schimbat acum.

Top 5 mâncăruri pe care copiii le iubesc

1. Pizza

Poate datorită gustului special sau datorită faptului că se mănâncă ușor, pizza este una din cele mai iubite mâncăruri de către copii. Spuna cuvântul „Pizza“ în mijlocul unui grup de prichindei și vei vedea cum vor sări în sus de bucurie.

2. Paste

Și pastele se numără printre preferatele copiilor, în special spaghetele. Și asta pentru că sunt foarte „fun“ de mâncat. În plus se pot combina cu sosuri după gusturile fiecăruia. Macaroanele cu branză nu sunt nici ele uitate, în acestă categorie.

 

3. Piept de pui crispy

Când vine vorba de „crispy“ nu prea mai contează despre ce e vorba, dar de departe, pieptul de pui este învingătorul. Și aici sosurile nu lipsesc și culmea, mulți micuți le preferă pe cele de usturoi.

4. Supele cremă (cu crutoane)

Supele cremă sunt pe placul celor mici, mai ales pentru că au culori plăcute, gust delicat și cel mai important, nu se vede ce conțin. Dacă adăugăm și crutoane crocante, am dat lovitura!

5. Cartofii

Sunt gustoși în toate formele lor, nu doar prăjiți așa cum v-ați imagina. Unii copii îî preferă puree, iar alții copți sau natur. Probabil pentru că au un gust neutru, și pentru că sunt ușor de mâncat, îi găsim azi întop 5 mâncăruri preferate de copii.

 

Top 5 mâncăruri pe care copiii le urăsc

1. Peștele

Orice carne de pește, mai ales cea care nu e sub formă de crochete, nu este pe placul prichindeilor. Mai ales atunci când e vorba de pește nefiletat. Greu de mâncat, ține mâinile ocupate și murdare… prea complicat.

2. Broccolli și  Varza de Bruxelles, pătrunjelul și avocado

Le-am pus în aceeași categorie, pentru că toate sunt verzi. Nimeni nu știe de ce copiii le urăsc. Specialiștii cred că e vorba strict de culoare.

3. Ouăle

Nu sunt iubite nici sub formă de omlete și nici fierte moi sau tari. Pur și simplu copiii ar prefera să nu le vadă pe masă.

4. Brânza cu mucegai sau brânza învechită

Deși mai sunt excepții , majoritatea copiilor strâmbă din nas când e vorba de așa ceva. Și pe bună dreptate. Cum să mănânci ceva care miroase atât de rău?

5. Mâncarea picantă

Este lesne de înțeles ce îi face să stea departe  e ea. Și sigur că ajunge la ei doar accidental, dar se mai întâmplă.

Nu uitați că Fooda are acum o pormoție specială pentru copii, și fiecare Meniu Ferma Animalelor este însoțit de câte o jucărie  de colecționat.

slider 1 iunie

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu