Top 7 ingrediente care au un gust perfect în luna mai

Postat de Fooda la 12 May, 2016 in Generale

capsuni

Începutul de vară vine la pachet cu bunătăți din natură, flori, fructe  verdețuri proaspete de care trebuie să profităm cât mai mult. Chiar dacă acum le găsim tot timpul anului în supermarketuri, unele vegetale au gustul cel mai bun atunci cand sunt proaspete și se coc natural, în anotimpul lor, nefiind conservate sau crescute artificial.

Iată un top al celor mai îndrăgite delicatese de vară:

1. Căpșunile- chiar daca le găsim pe rafturile magazinelor înca din februarie știm cu toții ca adevăratele căpșuni aromate, dulci și moi, vor apărea doar în mai. Atenție, le vom găsi pe tarabe doar cateva săptămâni, așa că profitați de moment și pentru dulceață sau prăjituri.

2. Cireșele- și mai scurt este momentul cireșelor. Cred ca nimeni nu se poate sătura de ele. Iar dacă sunteți atenți, vișinele apar și ele, la câteva zile distanță.

3. Socul este unul din favoritele mele, iar socata se face foarte ușor. Încercți să o preparați măcar odată. Vă promit că nu seamănă deloc cu ceea ce cumpărați în sticle înbuteliate.

4. Când înfloresc florile de salcâm, sigur urmează și zile însorite de vară. Parfumul lor îți inundă toate simțurile. Nu uitați că luna acesta, timp de vreo 2 săptămâni le puteți gusta în deserturi și dulceață. Se pare că și ceaiul de flori uscate de salcâm este foarte sănătos.

5. În mai apare  mărarul proaspăt  foarte parfumat și dulce.  Eu îl pun în cât mai multe mâncăruri și în absolut toate salatele de sezon. Acum e cel mai gustos!

6. Salata verde, crescută în grădini și răsfățată de căldura soarelui, abia acum e gustoasă si plină de vitamine. Supe, salate, sandwichuri , toate trebuie să cunoască frunzele verzi și fragede.

7. Mazărea este cea mai proaspătă și dulce, acum, în luna mai. Bobul este încă crud și zemos. dacă vreți să vă faceți provizii pentru tot anum, acum este momentul să o congelați, dar nu uitați să o gustați și acum, chiar și crudă.

Care sunt preferatele voastre?

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu