Topul superalimentelor de toamnă

Postat de Fooda la 13 Oct, 2016 in Generale

Vremea se răcește treptat, dar pofta pentru bunătăți crește parcă exponențial. Haideți să vedem care sunt cele mai grozave alimente al căror sezon este toamna.

red apple in hand

1. Merele – dulci sau acrișoare, roșii, galbene sau verzi, merele sunt gustoase atât crude cât și în plăcinte, sosuri sau alte feluri de mâncare. Pe lângă o mulțime de vitamine, merele conțin antioxidanți și fibre.

brussels sprouts

2. Varza de bruxelles- Dacă este gătită bine, este extrem de gustoasă și nu ar trebui ocolită. Ea este o sursă foarte bună de vitamina K și fier, atât de necesare unui organism sănătos.

pears

3. Perele- zemoase și dulci,  ne pot satisface pofta de desert pentru o zi întreagă. Ele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre. Imunitatea noastră are acum nevoie de orice vitamină disponibilă!

cauliflower highdefinition picture

4.Conopida – există zeci de rețete care de care mai apetisante care au ca element principal conopida: creme, salate, mâncăruri la cuptor etc. Conform studiilor științifice s-a descoperit că acest aliment conține elemente anticancerigene și fitonutrienți care scad colesterolul.

Image result for parsnips

 

5.Păstârnacul – Nu este o rădăcinoasă prea populară, dar încercați să o folosiți într-un puree de cartofi, sau într-o supă cremă. Păstârnacul este mult mai gustos decât morcovul, trebuie doar sa îl gătiți corect și cu imaginație. În plus conține o cantitate mare de potasiu și este o sursă excelentă de fibre.

Nu uitați să mâncați sănătos, iar dacă nu aveți timp să gătiți, Fooda vă stă la dispoziție cu o mulțime de feluri de mâncare, pentru toate poftele!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu