Trenduri în bucătărie în toamna 2016

Postat de Fooda la 20 Oct, 2016 in Generale

market_vegetables_food

Și gătitul are moda lui care se schimbă tot timpul și trebuie mereu să fim la curent cu ce se „poartă în bucătărie“.

Așadar, sezonul rece vine la pachet cu două trenduri importante în materie de gătit, două direcții care însă se completează reciproc, aș spune eu:  gătitul cu ingrediente cât mai sănătoase, în moduri cât mai sănătoase și lupta împotriva risipei alimentelor.

În ultimii ani, gătitul cât mai sănătos a fost mereu în prim plan, dar acum se observă un mai mare interes pentru organic și bio. De asemenea modul de a găti mâncarea devine tot mai sănătos, cu mai multe legume, fructe și fibre, cu mai puține prăjeli și un vădit interes pentru slow cooking.

A devenit extrem de „la modă“ să-ți faci cumpărăturile la piață  și nu la supermarket.  De asemenea a devenit foarte important să nu mai aruncăm mâncarea. Să cumpărăm doar atât cât avem nevoie și  să folosim la maxim tot ce avem în coș.  Gătitul „from scratch“ adică din nimicurile de prin frigider, din resturi, au devenit un adevărat sport iar lupta împotriva risipei de alimente a început să fie susținută de tot mai multe vedete și  chefi celebri .

Fooda îi susține pe toți cei care sunt “trendy“ în această toamnă în bucătărie, cu meniuri variate, sănătoase și cu grijă pentru ingredientele folosite.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu