Trucuri eficiente pentru bucătărit

Postat de Bianca la 21 Mar, 2017 in Generale

Preparate variate, ușoare sau complicate, toate își găsesc locul în bucătărie. Fie că sunt gătite din nevoie ori din pasiune, rezultatele notabile se cer și vin de fiecare dată la pachet cu eficiența. Și cum eficiența se învață, următoarele trucuri vor fi ușoare și pe gustul tău. Garantăm!

  1. Păstrează aspectul legumelor și după fierbere. E Post, e primăvară, iar legumele sunt pe masa noastră mai mult ca oricând. Fie că le fierbi, le frigi sau le prăjești, trece-le prin apă rece ca gheața, imediat după preparare.

 

  1. Prepară orezul ca la carte. Dacă vrei ca orezul să fie compact și gustos în același timp, acoperă cratița cu un prosop de bucătărie, imediat după ce ai oprit focul. Hârtia absoarbe excesul de umiditate, iar orezul va fi numai bun de savurat.

 

  1. Obține cât mai mult suc de lămâie. Fie că vrei să storci lime, mandarină sau lămâie, secretul stă în cuptorul cu microunde. Setează-l la temperatură maximă și lasă fructul înăuntru pentru 20 de secunde, iar apoi feliază-l în 6 bucăți și stoarce-le pe rând.

 

  1. Presară sare și scorțișoară în cafea. În dimineața ce vine, adaugă un vârf de cuțit de sare și unul de scorțișoară în ceașca de cafea. Uimitor sau nu, sarea dă un gust mai dulceag, în timp ce scorțișoara o face mai aromată.

 

  1. Uită de momentele lacrimogene. Când fiecare ceapă tăiată îți aduce lacrimi pe obraji, pune-o în congelator pentru 10 minute și după așeaz-o pe tocător pentru feliat.

 

Acum, că ai setul de trucuri la îndemână, îți rămâne să le pui în aplicare, iar când vrei să iei o pauză de la bucătărit, Fooda îți așteaptă comenzile negreșit!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu