Trucuri pentru frigărui reuşite

Postat de Fooda la 24 Nov, 2014 in Generale

Frigăruile sunt beţe din lemn sau metal, pe care se înşiră o varietate largă de ingrediente, cum ar fi carne, legume sau fructe, în bucăţi mici, pentru a fi gătite în special la grătar. Sunt distractive, te lasă să-ţi foloseşti imaginaţia şi să creezi gusturi şi combinaţii noi de arome.

Vă las pe voi să vă gândiţi ce vreţi să înşiraţi pe beţele de frigărui, fie că e carne de pui, de porc, legume, peşte, fructe sau fructe de mare, dar vă voi împărtăşi câteva trucuri foarte utile care vă vor ajuta să nu daţi greş atunci când le pregătiţi.

  1. Pentru a nu lua foc, înainte de folosire, frigăruile din lemn trebuie ţinute în apă (sau bere, vin etc), cel puţin 15 minute.
  2. Dacă pe frigărui înşiraţi legume sau carne slaba (pui, peşte), ungeţi suprafaţa grătarului cu ulei, pentru ca acestea să nu se lipească.
  3. Înainte de a pune frigăruile pe grătar, aveţi grijă ca acesta să fie foarte încins. Verificaţi asta cu o bucată mică de carne sau legume. Dacă nu se lipeşte, temperatura e ok.
  4. Combinaţi pe o frigăruie ingrediente care au acelaşi timp de gătire şi tăiaţi-le de aproximativ aceeaşi dimensiune. Nu aţi vrea ca unele din ele să rămână negătite sau altele să se ardă.
  5. Întoarceţi frigăruile pe toate părţile, pentru a se găti în mod egal.
  6. Jucaţi-vă cu condimentele. Sarea şi piperul sunt obligatorii, după gust, dar dacă doriţi o tentă mediteraneană, adăugaţi puţin oregano uscat… sau dacă doriţi o aromă asiatică poate presăraţi puţin curry. Oricum aţi face, vor fi excelente.

Frigarui pui 700x420px

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu